Investiție blocată după falimentul constructorului

Primarii așteaptă aprobarea bugetelor ca pâinea caldă. Mulți au ajuns de multă vreme la fundul sacului și au investiții în așteptare, șantiere pe care nu le pot redeschide în lipsa banilor. Un exemplu este comuna gorjeană Bălănești care așteaptă aprobarea bugetului ca să termine o investiție blocată din cauza constructorului care a intrat în faliment.

Este vorba, mai exact, de o rețea de canalizare care se întinde pe 12 kilometri. Șantierul a fost sistat după ce firma care a câștigat lucrarea a intrat în faliment și a abandonat proiectul. Primăria Bălănești trebuie să aloce acum alte fonduri pentru continuarea lucrărilor.

„La noi, s-a dat termen de prelungire cu încă doi ani de zile pentru canalizare. Acest sistem de 12 kilometri mi-aș dori să-l pun în funcțiune în acest an. Am făcut procedurile. Până pe 29 ianuarie, avem termen să transmitem restul de execuție și devizul actualizat, am făcut o expertiză, urmând ca proiectantul să îmi transmită datele exacte pentru a aproba indicatorii în Consiliul Locale. Eu, ca beneficiar, nu am nicio vină că firma a falimentat și a câștigat o licitație în care s-au respectat toate procedurile”, a spus primarul din Bălănești, Ovidiu Pungan.

Bugetele încă nu au fost aprobate, iar primarul speră ca acest lucru să se întâmple cât mai curând mai ales că banii sunt pe terminate. La ultima rectificare, acuză Pungan, au primit fonduri doar primarii liberali. “Să nu mai facă acea discriminare care s-a făcut ca ultima rectificare bugetară, când au fost criterii politice la mijloc. Trebuie să ne schimbăm mentalitatea. Nu trebuie să mai spunem povești. Vor fi probleme economice și în următorii ani din cauza pandemiei. Bugetul ar trebui să vină cât mai repede. Sunt investiții, de termene nu mai vorbim, vor fi decalate. Sunt investiții pe care le-am promis oamenilor, nu vin din bugetele locale. Sunt finanțate din fonduri europene sau guvernamentale. Sunt șantiere deschise”, a mai spus Pungan, la Radio Accent.

Vizualizări: 2,094

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: