Petrescu face paşi spre împăcare. Dian Popescu refuză

Nici nu a debutat bine anul, ca in Uniunea Social Liberala de la Gorj apar si primele probleme. Ilie Petrescu, preşedintele Partidului Conservator Gorj, a declarat ca in aceasta luna va fi o întâlnire intre cei trei preşedinţi de partide. Se pare ca de aceasta întâlnire ştie doar Petrescu. Seful liberalilor, Dian Popescu, habar nu are.

Nici până acum liderii Partidului Conservator nu s-au decis cu privire la modul în care vor candida la alegerile din 2012. Petrescu, şeful conservatorilor de la Gorj ştie însă că la finele acestei luni problemele vor fi rezolvate, după întâlnirea care va avea loc la Bucureşti, la care vor participa şi ceilalţi doi preşedinţi de partide aliate, PSD şi PNL. „Eu cred că în perioada următoare o să discutăm împreună cu domnul Dian, cu organizaţia PNL şi să ne facem temele“, spune Petrescu.

Dian Popescu, preşedintele PNL, declară însă că nu are cunoştinţă de o întâlnire de acest gen. Din punctul său de vedere, cu sau fără PC, USL va merge mai departe, astfel că nici nu vor simţi lipsa conservatorilor. „Noi am avut libertatea să discutăm la nivelul judeţului Gorj. Nu cred că vine Bucureştiul să ne impună. Nu a impus în teritoriul vreo regulă. USL Total s-a realizat prin buna colaborare între mine şi domnul Cârciumaru“, a spus Dian Popescu, preşedintele PNL Gorj.

Mai mult decât atât, şeful liberalilor a declarat că nu va ceda 11 primări celor de la PC. Nu că ar fi rău cu ei, ci pur şi simplu PC este un partid prea mic pentru a numi atâţia primari.

„Este exclus, ţine de forţa partidului. În acest moment PC are p singură primărie şi câţiva consilieri. Nu are un electorat numeros“, a mai spus acesta.

SONDAJ

Toate aceste dispute dintre cele trei partide, dar şi reglările de conturi din interiorul lor, au dus la o scădere în sondaje a Uniunii Social Liberale, drastică. Conform unui sondaj recent realizat, USL se află mult sub 50% în preferinţele românilor.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: