MIRACOL! Tânăra „omorâtă” de iubitul care s-a sinucis şi-a revenit

O scenă teribilă zguduia Tismana la sfârşitul lunii aprilie. O femeie de 23 de ani, mamă a doi copii, a fost găsită într-o baltă de sânge, după ce a fost lovită în mod repetat cu ciocanul în cap de iubitul gelos. Acesta din urmă s-a sinucis, crezând că a comis o crimă. Alexandra Ungureanu, care între timp a împlinit 24 de ani, şi-a revenit spectaculos şi poate avea acum grijă de cei doi copii ai săi, de 7 şi 5 ani. Tânăra a rămas cu sechele după loviturile primite. Nu are bani pentru un implant la cap necesar pentru reconstrucţia craniului, dar nici pentru a le asigura strictul necesar celor doi copii minori.

Cazul tinerei din Tismana a şocat o lume întreagă. La sfârşitul lunii aprilie Alexandra a trecut prin clipe de coşmar după ce iubitul său, un tânăr din Teleşti, mânat de gelozie, i-a zdorbit capul cu un ciocan. Tânăra este căsătorită, însă, spune ea, soţul său plecat în Italia nu mai voia să ştie nimic de ea şi de copiii lor. Astfel stând lucrurile, a intentat divorţ. Drept urmare, şi-a refăcut viaţa alături de un vecin al soţului, Emil Mangu. Alexandra povesteşte că acesta din urmă era foarte gelos şi chiar se separaseră cu câteva zile înainte de producerea tragediei. L-a reprimit în viaţa ei, crezând că merită încă o şansă. Numai că, acesta, mânat de gelozie, crezând că tânăra se mai întâlneşte şi cu alţi bărbaţi din zonă, a decis să o omoare, crezând că astfel nu o va mai împărţi cu nimeni.

caz_tismanaTânăra a fost găsită într-o baltă de sânge de bunica sa şi de copii, mai mult moartă decât vie. După ce a mutilat-o, iubitul Alexandrei s-a sinucis, spânzurându-se de creanga unui copac din grădina aflată în spatele casei. “Mă controla continuu. Telefonul meu stătea la el. Nu puteam să ies cu nimeni, nici cu naşa. Nu am avut nicio altercaţie înainte. M-am culcat şi de aici nu mai ştiu nimic. Nu mă aşteptam la un asemenea gest”, a spus Alexandra Ungureanu.

Cu lacrimi în ochi, bunica tinerei ne-a mărturisit că nu credea că îşi va mai reveni. “Nu îmi vine să cred când îi văd ochişorii miloşi care se uitau spre mine să o scap, să îi spun ceva. Nu am crezut că o să îşi mai revină. Credeam că o s-o pierd”, a spus bunica tinerei, Ana Valic.

Ajutată de cadrele medicale din Capitală

Alexandra Ungureanu a fost preluată de urgenţă de un echipaj de la Ambulanţă. După ce câteva ore a fost stabilizată în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă, medicii  de aici au solicitat un elicopter SMURD, care a dus-o direct la Bucureşti, la Spitalul Bagdasar Arseni. Chirurgii din Capitală au reuşit să o repună pe picioare. Tânăra îşi aminteşte doar că s-a trezit la spital. Nu avea pe nimeni cu ea, însă cadrele medicale au ajutat-o cu ce a avut nevoie. “Ştiu doar că m-am trezit la spital, singură. Întrebam de copii şi de mami. Nu ştiam ce este cu mine. Nu înţelegeam de ce sunt la spital. Abia după trei zile am început să vorbesc. Nu aveam haine pe mine, niciun aparţinător. M-au ajutat asistentele, cu tot ce am avut nevoie, haine, mâncare. Două săptămâni am stat în spital”, a mai spus Alexandra.

Are nevoie de sprijin

Tânăra nu poate lucra, dat fiind handicapul pe care îl are. Trebuie să facă analize suplimentare şi chiar un implant cranian, însă spune că nu are bani nici să-şi întreţină cei doi copii, o fetiţă de 7 ani şi un băieţel de aproape 5 anişori. „Sunt ameţită. Trebuie să merg şi la Bucureşti pentru un control, la tomograf, şi nu am bani, nu-mi permit. Îmi lipseşte o parte din craniu, unde se face legătura cu maxilarul. Discuţia a fost ca să îmi pună o placă. Nu am bani pentru toate astea, trăim doar din alocaţiile copiilor, 84 de lei. Bunica ne mai aduce câte ceva. Sper să reuşesc să termin şi cu divorţul, să primească copiii pensie alimentară. Dar şi pentru asta e nevoie de bani”, a precizat tânăra.

Autorităţile promit „un ajutor de urgenţă”

Bunica tinerei a depus ieri la Primăria Tismana o solicitare de sprijin financiar pentru tânără şi cei doi copii. Recent, Alexandra a devenit cetăţean cu drepturi depline al oraşului, iar autorităţile spun că vor încerca să o sprijine. „Copiii n-au nicio vină, trebuie ajutaţi. Prin obligaţiile pe care le am ca şi primar, trebuie să fac tot ceea ce legea îmi permite să-i sprijin. Ea nu a fost nici asigurată medical. Dacă îi acordăm ajutorul de urgenţă, vom pune condiţia să plătească din el măcar asigurarea medicală. Nu putem acorda ajutor, decât cel de urgenţă. Constă în maxim 2 salarii minime pe economie şi se acordă o dată pe an”, a declarat Marian Slivilescu, primarul oraşului Tismana.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: