Petrom a descoperit o acumulare mare de gaze naturale în Oltenia

Petrom, cel mai mare producător de ţiţei şi gaze din Europa de Sud-Est, a anunţat joi seara că sonda de explorare 4539 Totea, ce a fost forată în Sud-Vestul României, în regiunea Olteniei, la o adâncime de 3.600 m, a descoperit o acumulare mare de gaze naturale, cu presiune ridicată.

Reprezentanţii Petrom spun că este planificată o evaluare viitoare pentru a confirma ceea ce ar putea fi cea mai importantă descoperire de gaze onshore de pe teritoriul României din ultimii şase ani.

Carotajul geofizic a indicat mai multe intervale de hidrocarburi în Miocenul inferior. În perioada de teste s-a înregistrat, dintr-un singur strat, un debit maxim stabilizat de  gaze şi condensat de aproximativ 3.100 bep/zi. Rezultatele înregistrate până în prezent indică faptul că acesta ar putea fi un nou zăcământ semnificativ, care urmează a fi determinat prin evaluare.

"Mă bucur să putem anunţa acest succes, care ar putea reprezenta cea mai importantă descoperire de gaze onshore din România în ultimii şase ani. Rezultatele înregistrate în timpul testelor confirmă potenţialul zăcământului şi aşteptările noastre în ceea ce priveşte regiunea Olteniei, unde am concentrat investiţii ridicate", a declarat membrul Directoratului Petrom, responsabil cu activitatea de explorare şi producţie, Johann Pleininger.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: