Piața imobiliară a explodat, la Târgu Jiu! Teren cu 450 de euro/mp

Pandemia nu a scăzut deloc interesul târgujienilor să-și cumpere o locuință sau un teren așa că prețurile nu au scăzut nici ele. Dimpotrivă. Au explodat în ultimele luni. Așa se face că unii proprietari de terenuri au ajuns să ceară chiar și 450 de euro pe metrul pătrat de teren în oraș. Prețurile nu sunt mai mici nici în cartierele mărginașe din Târgu Jiu.

În funcție de zona în care se află, terenurile devin un lux în Târgu Jiu. Pe strada 30 Decembrie, din Târgu Jiu, un teren intraviran se vinde cu aproape 800 de mii de euro. Este un teren de peste 1.700 de metri pătrați, iar la un calcul simplu ar rezulta că un metru pătrat ajunge la mai bine de 450 de euro. O sumă uriașă pentru buzunarul unui târgujian care și-ar dori să construiască o casă ori chiar să-și deschidă o afacere în zonă.

În Cartierul Bicaz, pe insulița din Târgu Jiu, prețurile sunt la fel de piperate. Terenurile se vând cu peste 100 de euro/mp. Ceva mai ieftine sunt tarifele pe strada Prelungirea Panduri, unde sunt proprietari care și-au pus terenurile la vânzare între 30 și 60 de euro/mp în condițiile în care anul trecut, de exemplu, în această perioadă prețurile erau la jumătate.

Să-ți cumperi un teren chiar și spre ieșirea din oraș, în Cartierul Drăgoieni sau Ana Ipătescu, până la limita cu localitatea Dănești, ori Ursați este o adevărată provocare. Se pot atinge de acestea doar târgujienii cu dare de mână pentru că și în aceste zone prețurile depășesc 30 de euro/mp conform anunțurilor postate pe site-urile de imobiliare.

La fel, în urmă cu câteva luni, aici erau parcele de teren chiar și cu 10-15 euro/mp, dar dorința multor târgujieni să-și cumpere un loc pentru casă ori chiar o locuință este tot mai mare mai ales după experiența carantinării din perioada stării de urgență, când izolarea la bloc s-a dovedit a fi o adevărată corvoadă.

Vizualizări: 3,638

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: