Picaţii de la bac fac coadă la Agenţia de muncă

Absolvenţii claselor a XII-a, care nu au promovat examenul de bacalaureat, au luat cu asalt Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, pentru a-şi depune dosarul în speranţa găsirii unui loc de muncă sau să primească indemnizaţia de şomaj. Până în prezent s-au primit peste 200 de dosare din partea absolvenţilor. Ei sunt dispuşi să muncească în orice domeniu de activitatea sau să primească şase luni indemnizaţia dată de stat.

La Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă Gorj s-au primit peste 200 de dosare din parte absolvenţilor clasei a XII-a care nu au promovat examenul de bacalaureat. Ei sunt luaţi acum în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Dacă în două luni nu îşi găsesc serviciu, vor primi indemnizaţie de şomaj pe o perioadă de şase luni. „S-au primit peste 200 de dosare din parte absolvenţilor care nu au promovat examenul de bacalaureat.  Ei îşi depun acum dosarele şi sunt luaţi în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. După două luni, dacă nu îşi găsesc un loc de muncă primesc timp de şase luni indemnizaţie de şomaj. Pentru dosar eu nevoie de copie după actul de identitate, copie după adeverinţa de absolvire şi o adeverinţă de la medicul de familie că sunt apţi de muncă. Dacă ia bacalaureatul în a două sesiune trebuie să aducă o copie după diplomă, iar în cazul în care sunt admişi la facultate nu mai primesc indemnizaţia de şomaj”, spune Ana Naria Niculescu, purtător de cuvânt AJOFM Gorj.

Speră la un loc de muncă

Tinerii absolvenţi îşi aduc dosarul la Şomaj în speranţa găsirii unui loc de muncă sau pentru a primi o jumătate de an indemnizaţia în cuantum de 250 de lei pe lună. „Am venit să îşi depun dosarul pentru şomaj că nu am luat bacul. A fost greu. Spre să-l iau la toamnă. Până atunci îmi caut un loc de muncă. Nu mă interesează un anume domeniu. Important e să muncesc, deşi este cam greu pentru că toţi cer diploma de bac. Dacă nu îmi găsesc serviciu, măcar iau indemnizaţia de şomaj”.

„Dacă ia bacalaureatul în a două sesiune trebuie să aducă o copie după diplomă, iar în cazul în care sunt admişi la facultate nu mai primesc indemnizaţia de şomaj”, explică Ana Maria Niculescu.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: