Piesă de teatru despre Ecaterina Teodoroiu, prezentată elevilor lituanieni

Elevii de la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Magheru” muncesc de zor să pună în scenă o piesă de teatru despre viața și personalitatea Ecaterinei Teodoroiu. Proiectul nu este unul deloc simplu, căci pe lângă talent actoricesc, elevii trebuie să cunoască la perfecție limba engleză. Piesa de teatru va fi vizionată de elevii unui colegiu din Lituania.

Un număr de zece elevi de la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Magheru” din Târgu Jiu vor juca piesa de teatru în limba engleză. ”Actorii” au fost atent selectați de profesori, căci proiectul nu este deloc unul simplu. ”Punem în scenă ”Ecaterina Teodoroiu”, scenariul este adaptat de mine după film, o piesă în care se prezintă istoria națională și am ales-o pe Ecaterina Teodoroiu pentru că ne reprezintă. În perioada 21-23 aprilie piesa va fi prezentată elevilor din Lituania. Elevii știu piesa, știu rolurile, este un efort suplimentar pe care îl depun. Filmările vor fi la muzeul de la Curtișoara, avem nevoie de liniște și de un cadru reprezentativ, este o piesă de teatru grea, dar copiii s-au străduit”, a spus Rocselana Verdeș, profesor.
Proiectul se desfășoară în ”Săptămâna Altfel”, însă din lipsă de fonduri doar doi profesori vor merge în Lituania pentru a le prezenta lituanienilor piesa de teatru filmată. Micii actori vor fi recompensați pentru munca lor de către colegiul la care învață.

Vizualizări: 283

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: