Pieţarii, supăraţi pe primărie

Afacerile comercianţilor din pieţe dar şi a florarilor sunt puse în pericol din cauza temperaturilor scăzute înregistrate în ultimele zile la nivelul judeţului Gorj. Agenţii economici se văd nevoiţi să improvizeze tot felul de lucruri pentru a-şi proteja marfa de ger. Florarii şi-au achiziţionat reşouri iar vânzătorii din pieţe îşi învelesc marfa în pături sau o transportă acasă în fiecare zi.

Iarna şi gerul le dă peste cap afacerile agenţilor economici care, comercializează flori şi produse alimentare în pieţe. Florarii nu-şi mai pot expune marfa în faţa florăriilor din cauza frigului şi le ţin închise în spaţii unde există reşouri pentru ca acestea să nu îngheţe. Totodată ei se aprovizionează cu marfă mai puţină însă de multe ori şi aceasta este afectată de ger. „Ne descurcăm foarte greu din cauza gerului iar vânzările merg foarte prost. Aprovizionăm florăriile cu flori mai puţine ca să nu le pierdem sau să le dăm oamenilor degerate. Nu le mai putem expune nici afară pentru că este extrem de frig şi degeră. Le ţinem aici închise pentru că avem reşouri, calorifere şi este mai cald. Oamenii nu au mai intrat că nu au mai văzut flori expuse. Vânzările au scăzut”, povesteşte un florar.

Kilograme de fructe şi legume degerate sunt aruncate

În pieţe lucrurile stau şi mai rău. Comercianţii de aici sunt nevoiţi să-şi ţină marfa învelită în pături iar pe timpul nopţii, când temperaturile sunt mult mai scăzute o bagă prin baruri sau o ducă acasă. Pieţarii sunt supăraţi pe municipalitate că, deşi taxele sunt foarte mari, nu au condiţii să-şi comercializeze marfa. Ei şi-ar fi dorit să aibă spaţii închise mai ales pentru sezonul rece. „Ne descurcăm foarte greu din cauza frigului. Nu ne mai gândim la noi ca îngheţăm ci la marfă că degeră şi trebuie să o aruncăm pentru că nu putem să o dăm la oameni stricată. De vină sunt cei de la primărie care ne ia taxe, o grămadă de bani, aproximativ 420 de lei pe lună pentru o masă şi stăm în frig pentru că piaţa nu este închisă iar dacă ne plângem vin şi se ia de noi. Ziua este mai cald dar noaptea este teroare. Trebuie să băgăm marfa prin baruri sau să o învelim în pături dar de cele mai multe ori o luăm acasă. Ni se strică foarte multe produse şi noi mergem în pierdere pentru că de abia ne scoatem banii investiţi”,  susţine un pieţar.

Cei care au de suferit sunt consumatorii care riscă să cumpere legume şi fructe degerate.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: