Elevii şcolii din Găvăneşti îngheaţă de frig în clase

Elevii de la şcoala din Găvăneşti au îngheţat ieri de frig în clasă, încă din prima zi de şcoală după o vacanţă de trei săptămâni. Responsabilă este femeia de serviciu, care va rămâne fără loc de muncă.

De frig, atât cei 14 elevi din clasele I-III, cât şi cei 14 elevi de la grădiniţa din sat au fost nevoiţi să stea la cursuri cu hainele pe ei. Cea care a alimentat soba cu lemne toată dimineaţa a fost chiar învăţătoarea. Nemulţumiţi de situaţie, părinţii au venit la şcoală. Aceştia mărturisesc faptul că nu este prima dată când copiii lor îngheaţă de frig în clase pentru că femeia de serviciu nu face focul la timp. Unii părinţi spun că atunci când s-au înregistrat temperaturi foarte scăzute nu şi-au trimis copii la şcoală. „Nu cred că sunt 10 grade în clasă. Le-au îngheţat mâinile copiilor. Cum pot ei învăţa cu frigul astă în clasă- Şi nu e prima dată când se întâmplă asta. Pe femeia de serviciu nu o interesează dacă este sau nu cald în clase. Până acum spunea că nu are lemne, iar acum că are lemne e tot aşa”, afirmă un părinte nemulţumit de faptul că fiul său îngheţa în clasă.

Femeia de serviciu susţine că focul era făcut încă de la ora 5 dimineaţa, însă din cauza pereţilor reci în clase nu s-a făcut cald. Pe lângă asta angajata şcolii mai spune că sunt şi alte interese venite din partea unora care vor să-i ia locul. Oricum, pierderea nu e mare, a adăugat ea, referindu-se aici la salariu şi nu la serviciile sale.

Aceasta stă aproape de şcoală şi este răsplătită cu 130 de lei pentru a se îngriji de şcoală. Din această cauză femeia de serviciu riscă acum să fie dată afară de directorul instituţiei de învăţământ.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: