Un bărbat din Albeni a rămas şi mamă şi tată pentru cei zece copii

O mamă a zece copii a murit în urmă cu câteva zile, lovită de o boală necruţătoare. Au rămas în urma ei multe suflete îndurerate şi un soţ care va trebui să facă faţă responsabilităţii de a fi şi mamă şi tată pentru cei zece copii, din care şase minori. Este vorba de o familie din Albeni, apreciată de vecini, pe care postul de televiziune Gorj TV a decis să o ajute să aibă un Crăciun cu masă bogată şi cadouri sub brad.

În acest an o familie din comuna Albeni va petrece sărbătorile de iarnă cu tristeţe în suflet şi cu lacrimi în ochi. Cei zece copii ai familiei Negru şi-au dorit ca de Crăciun mama lor să aibă sănătate, numai că au pierdut-o pentru totdeauna. Femeia a murit în urmă cu două săptămâni răpusă de o boală incurabilă, după ce mai bine de o jumătate de an a încercat să-şi caute sănătatea.

A fost prea târziu şi a decedat înconjurată de copiii care i-au fost alături până în ultima clipă a vieţii. „Totul a început de la jumătatea acestui an. Soţia mea a început să se simtă rău şi de la o zi la alta starea ei de sănătate era tot mai proastă. A mers la Spitalul din Târgu-Jiu unde i s-a pus diagnosticul de cancer la colul uterin. A fost trimisă la Spitalul Fundeni din Bucureşti, unde au tot amânat-o, ba că nu au timp, ba că nu are programare, ba că nu merge nu ştiu ce aparat şi apoi cei doi copii plecaţi în Italia au luat-o acolo, unde au descoperit că are probleme şi la rinichi, plămâni şi ficat şi trebuie să-i trateze afecţiunile pe rând, dar organismul nu a răspuns la tratament pentru că era într-o fază finală. A adus-o Crucea Roşie în ţară, iar din Craiova ne-a luat ambulanţa 5 milioane să o aducă acasă, unde a murit după câteva zile aici în patul ei, înconjurată de mine şi de copii”, a povestit soţul femeii.

Moş Crăciun şi-a trimis spiriduşii cu daruri la familia necăjită

Din cei zece copii, numai şase au mai rămas în casa părintească, pentru că ceilalţi au plecat la muncă în străinătate ori şi-au făcut şi ei la rândul lor o familie. Moş Crăciun nu a uitat însă de ei şi prin intermediul echipei postului de televiziune Gorj TV a aflat de suferinţa prin care trec copiii rămaşi fără mamă şi le-a trimis hăinuţe, dulciuri şi produse tradiţionale de sărbători. „Nu avem cuvinte să vă mulţumim. Nici nu vă daţi seama cât de mult ne-au ajutat aceste pachete acum, înainte de sărbători, pentru că noi nu aveam posibilitatea să cumpărăm. Singura sursă de venit a familiei este alocaţia copiilor şi ce mai muncesc eu cu ziua pe la vecini, în rest nu avem nimic”, a spus tatăl.

Acesta mai este ajutat de copiii cei mari, atât cât pot şi ei: „Am doi copii plecaţi în Italia şi mi-au promis că îmi vor trimite bani, însă au plecat şi ei să muncească pentru ei, să-şi facă un rost în viaţă. Celelalte două fete sunt măritate şi au familia lor, au copii şi nu au de unde să ne dea şi nouă. Eu mă mulţumesc că vin şi mai stau că ăştia ai mici când sunt eu plecat. De sărbători făceam şi noi câteva sarmale şi prăjeam o pasăre din curte, că nu avem  bani de cumpărături. Trăim cu ce creştem în curte, păsări animale şi cu ce facem în grădină”, susţine tatăl.

„E prima dată când lipseşte mama lor de sărbători”

Petre Negru nu-şi poate reveni nici acum din şocul prin care a trecut atunci când şi-a pierdut soţia şi va încerca să fie pentru copiii lui şi mamă, şi tată. Va pregăti aşa cum va şti masa de Crăciun, însă spune că va lipsi cea mai importantă persoană: „ Aceste sărbători vor fi groaznice, nici nu vă imaginaţi ce poate fi în sufletul meu şi al copiilor. E prima dată când lipseşte mama lor. Când era ea totul era altfel, ea aducea bucuria în casă, ea făcea de toate, curăţenie, mâncare avea grijă de copii şi pregătea masa de Crăciun cu ce aveam. Acum încerc să mă descurc eu cu copiii, să facem ceva ca să fie mândră de noi de acolo din Ceruri. O să facem exact cum ar fi făcut şi ea, dar o să ne lipsească foarte mult”.

Cei şase copii rămaşi acasă au între 2 şi 14 ani şi fac ce pot pentru a-şi ajuta tatăl la treburile gospodăreşti: gătesc, spală, au grijă de fraţii mai mici. Copiii nu renunţă nici la şcoală şi, după ce vin de la cursuri, fac temele şi apoi au grijă de casă. „Noi suntem şase fraţi, unul are doi ani şi el stă acasă, surorile mele de patru şi şase ani merg la grădiniţă, iar eu cu sora şi fratele meu mai mari mergem la şcoală. După ore venim acasă, facem din teme apoi ne apucăm de treabă, facem mâncare, curăţenie, îl ajutăm pe tati în gospodărie şi seara la culcare le facem baie la cei mici, spălăm dacă sunt haine murdare şi apoi învăţăm. Este greu fără mama, dar asta este, nici ea nu a vrut să moară şi să ne lase singuri, trebuie să ne descurcăm şi avem grijă de casă aşa cum făcea ea”, spune unul din copii.

„Să ştiu că mănânc pământ şi nu-mi dau copiii”

Petre Negru este foarte supărat că la puţin timp după ce i-a murit soţia au venit cei de la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului să-i ia fiii cei mici, însă el nu a renunţat în ruptul capului la ei pentru că-i va creşte ca şi până acum muncind şi cu ajutorul copiilor plecaţi în străinătate. „La trei zile după înmormântare, când nu se uscase bine nici pământul pe mormânt m-am pomenit la poartă cu nişte oameni de la direcţie ca să-mi ia trei copii, pe ai mai mici. Nu i-am dat şi nu-i voi da niciodată pentru că sunt copiii mei şi eu îi cresc aşa cum pot. Să ştiu că mănânc pământ şi ei nu pleacă din casa mea şi de lângă fraţii lor. Muncesc până nu mai pot ca să-i fac mari, dar la stat nu-i dau orice ar fi, poate numai după ce mor şi eu să-i ia, dar până atunci copiii nu plecă de la mine”.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: