Plăteşte impozit pentru terenurile dintr-un sat care nu mai există

Un bărbat din satul Găleşoaia nu vrea sa renunţe la terenurile pe care le deţine in zona, pentru a fi date spre exploatarea minieră. Ion Nebel nu se înţelege cu reprezentanţii CE Rovinari privind suma de despăgubire.

Drumul spre casă este impracticabil astfel că a trebuit să se mute. Omul este şi mai supărat pe primarul din localitate, care îi ia impozite pentru terenurile din Găleşoaia, satul care nu mai există.

Acesta nu înţelege de ce mai plăteşte impozit la primărie pentru terenurile care le deţine în salut Găleşoaia. Chiar primarul Dumitru Vulpe spune că satul respectiv nu mai face parte din harta localităţii. „Anual plătesc patru milioane de lei către primăria Câlnic şi eu nu pot să ajung la mine acasă pentru că drumul nu mai poate fi traversat de maşini mici. Primarul îmi spune că satul nu mai există iar drumul din zonă este în administrarea celor care se ocupă de exploatări şi nu e treaba lui. Atunci eu pentru ce plătesc taxe dacă acest sat nu mai există. Nu mai înţeleg de ce dau banii”, declară Ion Nebel.

Pentru că nu mai poate ajunge la locuinţa sa din Găleşoaia, Ion Nebel a fost nevoit să se mute la altcineva. Acesta spune că nu va refuza dacă negociatorii îi vor propune reconstrucţia casei într-o altă zonă.

Strămutarea satului Găleşoaia a început în anul 1995, iar până acum au fost strămutate peste 250 de gospodării în satele Corneşti, Vărsături, Drăgoeni.

Daviţoiu: Îi dăm cât spun evaluatorii

Reprezentanţii Complexului Rovinari, cei care se ocupă de exploatările din zonă şi de strămutarea satului, spun că au avut loc nenumărate negocieri cu bărbatul în cauză, însă nu se înţeleg asupra valorii terenurilor. „Chiar şi ieri ne-am întâlnit cu Nebel să vedem ce vrea. El a încheiat o convenţie cu noi, iar apoi nu a mai fost de acord cu ea. Îi acordasem o anumită sumă de bani, dar după o săptămână ne-a sunat că nu-i mai convine şi că vrea mai mult. Noi nu putem să-i dăm cât cere. Pentru că sunt nişte calcule care se fac, vin nişte evaluatori care estimează un preţ, nu-i dăm noi cât vrem”, declară Gheorghe Daviţoiu, director CE Rovinari.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: