Pietruiri de drumuri la Văgiuleşti

Autorităţile locale din Văgiuleşti profită de faptul că încă nu au apărut primele ninsori pentru a pietrui câteva străzi din comună. Drumurile respective riscau să devină  impracticabile dacă nu se intervenea pentru îmbunătăţirea lor. Totodată, a fost încheiat contractul pentru deszăpezire, iar nisipul a fost deja procurat pentru a putea fi împrăştiat iarna aceasta pe străzile din comună.

Deszăpezirea costă circa 200 de milioane lei vechi, utilajele fiind disponibile pentru întreaga perioadă. Autorităţile locale au profitat de faptul că utilajele au ajuns în comună şi le-au folosit la pietruirea câtorva străzi din localitate. „Era nevoie pentru că erau nişte drumuri stricate şi am intervenit cu ce s-a putut. Nu dispunem de sume mari, dar măcar 12 maşini de piatră am încercat să achiziţionăm. Am făcut şi contractul pentru deszăpezire, avem o volă şi încercăm să mai îndreptăm drumurile cu ea cât ne mai ţine vremea. Am împins piatra cu ea. Drumurile pietruite sunt la Murgileşti, Valea Motrului şi o uliţă din Cătunul Ungureni”, a declarat Constantin Pîrjol, primarul comunei Văgiuleşti.

Primăria a achiziţionat piatra necesară pietruirii drumurilor cu circa 150 de milioane lei vechi. Au mai fost achiziţionaţi circa 50 mc de nisip, distribuit în special pe traseul microbuzelor şcolare.

Planuri de modernizare a infrastructurii

Drumurile săteşti şi comunale din Văgiuleşti totalizează peste 8 kilometri. Conducerea primăriei are în plan ca pe viitor să acceseze fonduri externe pentru asfaltarea a cât mai multe străzi din comună. „Noi avem un proiect făcut pentru drumurile respective şi sperăm anul viitor să putem să le promovăm pe noul program 2014-2020. Vrem să le modernizăm, să le asfaltăm”, a mai spus primarul Constantin Pîrjol.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: