Târgu Jiu: Valoarea tichetelor sociale a fost majorată

Consilierii locali din Târgu Jiu au aprobat majorarea valorii unitare a tichetelor sociale acordate de sărbători beneficiarilor de asistenţă socială, de la 15 la 20 de lei. Totodată a fost majorat şi venitul până la care se vor acorda astfel de tichete. Cei care vor să beneficieze de un astfel de ajutor pot merge începând de astăzi la primărie pentru a solicita formularul de cerere.

Reprezentanţii primăriei au motivat majorarea valorii tichetelor sociale cu 5 lei ca urmare a creşterii preţurilor la alimente. Pentru că de Paşti, când au fost acordate astfel de tichete, a existat un număr mic de beneficiari, s-a decis şi majorarea venitului pe membru de familie cu 100 de lei. “Având în vedere faptul că de la sărbătorile precedente preţul alimentelor s-a majorat, am propus modificarea valorii unitare a tichetului social de la 15 la 20 de lei. Pentru a veni în sprijinul mai multor cetăţeni cu venituri reduse, am propus ca nivelul venitului net pe membru de familie lunar până la care se vor achita tichetele sociale să se modifice de la 200 de lei la 300 de lei. Am estimat că vom acorda circa 2000 de tichete”, a spus Alina Toader, director adjunct al Direcţiei Publice de Protecţie Socială din cadrul primăriei Târgu Jiu.

Cei care îndeplinesc condiţiile pentru a primi astfel de tichete sociale vor putea depune o cerere la primărie, tot acolo unde au fost primite şi cererile de ajutor la încălzire cu lemne. Termenul limită de depunere a actelor necesare la dosar este data de 15 decembrie.  

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: