Pigliacelli, trimis la echipa a doua de Piţurcă

Victor Piţurcă a decis să-l trimită pe Mirko Pigliacelli la echipa a doua, iar la Sfântu Gheorghe vor fi în lot portarii Laurenţiu Popescu şi Andrei Marinescu. Antrenorul Craiovei l-a scos din lot pe Pigliacelli pentru meciul din etapa trecută cu FC Hermannstadt, după ce a considerat că nu este în formă.

După meciul cu FC Hermannstadt, câștigat duminică seară cu 3-0, Victor Piţurcă a comentat „cazul Pigliacelli”, portarul italian fiind scos din lot, după ce apărase în 52 de meciuri consecutive la Universitatea Craiova. Piţurcă a explicat că a vrut să le dea şanse şi celorlalţi portari, iar goal-keeper-ul italian s-a supărat că nu mai este titular, moment în care antrenorul a decis să-l scoată din lot pentru acest joc şi să-l trimită la echipa a doua: „De ce mă tot întrebaţi de Mirko Pigliacelli? Un jucător nu poate să lipsească decât din trei motive: că e accidentat, că are cartonaşe sau că nu consider eu că trebuie să joace. Pigliacelli nu a jucat, fiindcă eu am considerat că trebuie să apere Popescu. Dacă va apăra bine Popescu, va rămâne titular, dacă nu, urmează Marinescu. Eu vreau să le dau şansa tuturor să apere. Eu nu pot să mă cert cu jucătorii, eu discut cu ei şi iau decizii. Am avut o discuţie cu el, fiindcă s-a supărat foarte rău că nu este titular, el tot timpul vrea să fie titular. E profesionist, trebuie să se pregătească şi să prindă echipa din nou. Dacă nu, e problema lui! E angajat al clubului, e plătit, ia lunar salariu, trebuie să-şi facă meseria. Şi cu asta, basta! Cei care sunt formă, aceia joacă. Nu introduc eu jucătorii în teren, ei decid, prin ce-mi arată la antrenamente şi în jocuri. Pigliacelli nu e în formă, am mai explicat acest lucru şi nu mai vreau să reiau acest subiect. Pe mine nu mă interesează de un jucător, ci de echipă, de grup. El e la echipa a doua acum. Cine se pregăteşte cel mai bine, cine îmi dă încredere, acela va juca. Nu contează pentru mine cine e în ultimul an de contract sau nu, contează dacă e bun, dacă e în formă”.

Universitatea II joacă vineri, în ultima etapă a turului sezonului regular, cu liderul Seriei a 3-a a Ligii 3, Progresul Spartac.

Vizualizări: 566

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: