Pandurii anunţă că va face apel şi va continua activitatea

Clubul Pandurii Târgu Jiu va face apel la decizia instanţei care a admis cererea lichidatorului judiciar privind intrarea în faliment a clubului şi anunţă că activitatea clubului va continua conform programului stabilit şi echipa de seniori precum şi cele de juniori vor continua competiţiile.


Tribunalul Gorj a admis miercuri cererea administratorului judiciar Consulting Company IPURL privind deschiderea procedurii de faliment a clubului Pandurii Târgu Jiu dar decizia nu este definitivă iar clubul va face apel joi şi va cere şi suspendarea executării deciziei până la finalizarea procesului pe care clubul îl are cu acţionarii.

Pandurii Târgu Jiu va continua astfel programul normal iar sâmbătă echipa va juca meciul din prima etapă a returului cu Turris Oltul Turnu Măgurele. Meciul se dispută pe stadionul Municipal, cu începere de la ora 17:00.

Dacă decizia de intrare în faliment ar rămâne definitivă, atunci bunurile clubului ar intra sub sechestru iar terenul de joc construit de clubul Pandurii Târgu Jiu, în incinta stadionului Municipal, ar deveni inutilizabil pentru nici o altă echipă care ar dori să joace pe stadion. În prezent pe acest teren joacă încă două echipe de fotbal, FCU Craiova şi ACS Viitorul Târgu Jiu, formaţii care ar fi nevoite să îşi caute alte terenuri de joc.  Cel mai grav lucru care se poate întâmpla în acest caz este că stadionul de aproximativ 30 de milioane de euro ar putea deveni un monument pentru că nu va putea fi utilizat fără terenul de joc şi pista de atletism care figurează în actele contabile ale clubului ca fiind construite de Pandurii Târgu Jiu, şi automat ar intra sub sechestru.
Decizia instanţei de  a accepta cererea administratorului judiciar de intrare faliment a clubului a venit în contextul în care clubul a câștigat procesul cu acționarii, de la care are de recuperat 3,3 milioane de euro, procedurile de executare silită fiind însă tergiversate şi suspendate de către acţionari.

Cei de la Pandurii sunt convinşi că vor câştiga apelul şi să vor continua procesul de reorganizare a clubului. Un caz asemănător, de declarare la instanţă a procedurii de faliment şi apoi de  câştigare a apelului şi continuare a reorganizării, a fost cel al clubului ASA Târgu Mureş care a ieşit din procedura de faliment la trei săptămâni după declararea acestuia de către tribunal, continuând activitatea după ce a făcut apel la decizia instanţei. Din păcate clubul din Târgu Mureş s-a desfiinţat în anul următor din cauza lipsei resurselor financiare pentru a mai continua activitatea.

Vizualizări: 933

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: