Schimbări în regulamentul pentru licenţierea cluburilor

Federaţia Română de Fotbal a anunţat noi schimbări în regulamentul pentru licenţierea echipelor care vor participa în Liga 1. Cluburile care nu îndeplinesc condiţiile pentru clasificarea academiilor de fotbal pentru copii şi juniori ajung pe mâna FRF.

Membrii Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal au aprobat, în şedinţa din 26 noiembrie 2019, noi modificări pentru ”Regulamentului naţional de licenţiere a cluburilor şi de fair-play financiar” începând pentru sezonul 2020-2021 al Ligii 1. Cluburile care vor evolua în prima ligă vor primi derogare de un an în cazul în care nu îndeplinesc condiţiile în ceea ce priveşte clasificarea academiilor de fotbal pentru copii şi juniori. Acestea vor trebui să primească asistenţă de la FRF. După ce în şedinţa CEx de pe 29 octombrie se aproba ca echipele care vor să joace în Liga 1 trebuie să îndeplinească trei condiţii noi: să acumuleze minimum 60 de puncte în procesul anual de clasificare a academiilor de fotbal pentru copii şi juniori, să participe cu echipa Under 16 în competiţia dedicată acestei categorii de vârstă – Liga Elitelor şi să participe cu echipa de junioare U15 în Campionatul Naţional de fotbal feminin U15.

FRF a decis acum să acorde un an derogare cluburilor care nu vor reuşi să acumuleze minimum 60 de puncte în clasificarea academiilor de fotbal pentru copii şi juniori. Astfel, clubul care nu îndeplineşte acest criteriu va fi nevoit să plătească o sancţiune financiară şi să semneze un acord cu FRF prin care va primi o derogare de un an pentru întrunirea condiţiilor de participare, urmând ca FRF să-i ofere asistenţă pentru a îndeplini toate condiţiile prin dezvoltarea propriei academii.

„Până în 2021 îmi doresc ca fiecare academie a echipelor din Liga 1 să fie la un nivel cât mai ridicat. Unul dintre principalele motive pentru care există această diferenţă între cluburile din est şi cele din vest îl reprezintă lipsa investiţiei în academii. Vom continua cu reforme în privinţa dezvoltării sectorului juvenil şi pentru cluburile din eşaloanele inferioare”, a spus preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

Din 2021, însă, nerealizarea baremului de 60 de puncte va conduce la neacordarea licenţei de Liga 1.

Vizualizări: 251

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: