Pintea vine în Gorj. Medic: O să fie sacrificat un director, desființate secții

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, va ajunge luni sau marți la Târgu Jiu, pentru a doua oară în acest an. De această dată o vizită anunțată, pentru care conducerea spitalului s-a pregătit, dând cu var și plantând panseluțe. Medicii sunt îngrijorați însă, deoarece se așteaptă la desființarea unei secții de chirurgie și la alte măsuri, dar spun că Pintea se bazează pe cifre false.

Chirurgul Claudiu Soare a scris pe pagina de facebook că nu se așteaptă la vești bune de la ministru. “O să se arate susținerea necondiționată față de ilustrul manager Capotă, cel care a târât spitalul în acest scandal public prin fotografierea și publicarea acelei foi de observație (toată lumea medicală știe asta). O să fie sacrificat directorul medical pentru că nu a fost în stare să facă treburile murdare ale managerului. Și, ce este cel mai trist, se va renunța la o secție de chirurgie pe motiv că nu sunt indicatori corespunzători”, a scris medicul.

Într-adevăr, Pintea a spus la prima ei vizită la Târgu Jiu că nu se justifică două secții de chirurgie. „În acest spital, nu au ce să caute două secţii de chirurgie. Indicele de ocupare este 50%. Asta înseamnă că jumătate din paturi nu sunt ocupate. De ce să ţinem două secţii? Sunt multe care derivă de aici. La Oftalmologie, gradul de ocupare este 40%, dar în Oftalmologie, mare parte din diagnostice se rezolvă în spitalizare de zi şi ambulator. De ce ţinem 25 de paturi? Marea mea mirare şi dezamăgirea pe care am trăit-o a fost când am văzut gradul de ocupare la Secţia Pediatrie. Cred că e pentru prima dată de când lucrez în sistem când am văzut un grad de ocupare de 30%. Asta înseamnă că populaţia n-are încredere în medici, în actul medical, că nu este mulţumită de tratament, că nu-i mulţumită de condiţiile hoteliere”, a fost mesajul Sorinei Pintea.

Medicul Soare susține însă că reducerea numărului de paturi se va face în detrimentul bolnavilor, scopul fiind acela de a face un compartiment de kinetoterapie care nu are legatură cu activitatea de urgență a unui spital. Vineri erau doar trei paturi libere la Secția Chirurgie 2, susține medicul Soare, care conduce secția.

Rămâne de văzut ce susținere va avea mesajul lui Soare în rândul celorlalți medici. Sunt persoane care și-au exprimat susținerea chiar pe pagina de socializare. “Este revoltător să desființezi o secție de chirurgie într-un spital de urgență, pentru a face kinetoterapie. Eu sper că nu este așa. Dacă este adevărat, cum să vă sprijinim dl. dr. Soare? Din partea mea, aveți tot sprijinul. Mai mergem încă o dată în ședință publică la C.J. Gorj! Mă întrebam retoric... Unde este Consiliul Medical al SJU Tg-Jiu? Ce părere are C.J. Gorj despre asemenea organizare? Oare Consiliul Județean Gorj nu este în stare decât să sigileze la propriu bronhoscopul din SJU Tg-Jiu, să desființeze o secție de chirurgie și să susțină în funcție o conducere care în loc să organizeze serviciile medicale s-a ocupat de fotografiat?”, a scris medicul Elena Vlad.

Vizualizări: 4,873

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: