Piromana de la Protecţia Copilului, internată la Psihiatrie

Un autobuz al Direcţiei de Protecţie a Copilului Gorj a fost distrus în totalitate în urma unui incendiu provocat de o tânără care a fost în casele de copii până la 18 ani. Luminiţa Cercel nu este la prima abatere, în luna august a anului trecut incendiind o altă maşină a instituţiei. Aceasta a fost internată în spital fiind suspectată că are probleme psihice.

Reprezentanţii Direcţiei răsuflă uşuraţi că şi de această dată tânăra a distrus un autovehicul nefuncţional.

Incendiul a avut loc luni noaptea în jurul orei 23. Autobuzul se afla parcat în incinta Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj, chiar lângă centrala termică a instituţiei. Două autospeciale ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ( ISU) Gorj s-au deplasat la faţa locului pentru a lichida incendiul.

Suspectă de provocarea incendiului este Luminiţa Cercel în vârstă de 26 de ani din Târgu Jiu, o tânără care locuieşte la unul dintre căminele Liceului  Forestier din Târgu Jiu. Fata este cunoscută ca având probleme psihice. Martorii povestesc îngroziţi cum autobuzul a fost cuprins de flăcări. „Eram în casă când am auzit bubuituri, am crezut că sunt artificii. Când m-am uitat pe geam, am văzut autobuzul cuprins de flăcări mari. O fată cică i-ar fi dat foc, a fost şi internată la Turceni. Putea să ia foc şi centrala. Muream toţi”, a povestit Mariana Sârbu.

Nu este pentru prima dată când Luminiţa Cercel incendiază un autoturism al DGASPC Gorj. În luna august a anului trecut, o Dacie Break a fost făcută scrum.

Autobuzul a fost donat de către o fundaţie în urmă cu trei ani şi nu mai era funcţional.

 Reprezentanţii DGASPC Gorj susţin că tânăra nu ar fi avut nici un motiv pentru a recurge la acest gest şi că mai mult ca sigur aceasta consumase băuturi alcoolice. „Noi nu am avut conflicte cu ea, ştim că bea foarte mult şi că are probleme psihice. Probabil a spart geamul de la autobuz ca să intre să doarmă în el, pentru că uşile erau închise şi a dat foc la scaune”, a precizat Constantin Preoteasa, directorul DGASPC Gorj.  

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: