Pîrvulescu (FNME): CE Oltenia merge din inerție

Incertitudinile continuă să planeze asupra Complexului Energetic Oltenia. Nu se știe ce soartă va avea compania de anul viitor, este semnalul unui important sindicalist din minerit. Se respectă programul de restructurare aprobat la Bruxelles, se prelungesc contractele de muncă pentru noii salariați? Sunt întrebările care încă nu au un răspuns. CEO merge din inerție, spune liderul Federației Naționale Mine Energie.

Sunt circa o mie de contracte de muncă ce vor expira la finalul acestui an, iar oamenii nu știu dacă vor mai rămâne în sistem și din 2023, spune Dumitru Pîrvulescu. “Continuăm programul în termenii aprobați de Comisia Europeană și anul viitor? Nimeni nu știe! Sunt peste o mie de contracte, în perioada de față, la CEO, pe perioadă determinată. La acești colegi, pe ce e scris acum în contractele dânșilor, perioada de angajare expiră la 31 decembrie. Nu se știe ce se întâmplă după această dată. Toată lumea e în vacanță și vine iarna. Să lucrezi la stocurile de cărbune, trebuie să ai cărbune”.

O altă mare problemă este lipsa specialiștilor în producție, iar aceasta se acutizează cu fiecare zi. „CEO merge din inerție. Ai și problema specialiștilor care pleacă la pensie cu zecile în fiecare zi. Pentru companie, zecile de colegi care pleacă nu pot fi supliniți de sutele de colegi care intră. Dispare o cantitate foarte mare de experiență în munca colegilor care pleacă”, a mai spus Dumitru Pîrvulescu, liderul FNME, într-o emisiune la Tele3. 

Vizualizări: 2,375

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: