Pîrvulescu (FNME): Cel puțin să murim luptând

Președintele Federației Naționale Mine Energie, care reprezintă circa cinci mii de salariați din Complexul Energetic Oltenia, spune că vor fi proteste dacă soluția autorităților pentru companie va fi insolvența. Asta ar însemna pierderi de drepturi pentru salariați și chiar reduceri de personal, ceea ce sindicatele nu vor să ia în calcul.

“Poate și asta e o soluție dorită, pentru că din când în când se aruncă de unele personaje politice chestiunea asta. Nu ar trebui să ne minunăm nici dacă se ajunge acolo. Noi, ca sindicate, trebuie să fim pregătiți la o astfel de chestiune. Eu sunt convins că suntem pregătiți la ripostă. Acum, știți cum e, cel puțin să murim luptând”, a spus Pîrvulescu.

Liderul sindical nu crede că societatea va fi închisă, măcar pentru faptul că România nu are la ora actuală capacități de producție a energiei care să înlocuiască termocentralele pe cărbune din Oltenia. “Eu cred că nu se va scufunda, pentru că atunci ne va arde pe toți la buzunare rău de tot. Nu mă refer doar la populație. Un preț mare al energiei va duce la dislocări ale unor afaceri din România și asta înseamnă șomaj. Implicațiile sunt masive, dar nu cred că sunt chiar atât de inconștienți cei care ne conduc”, a explicat liderul sindical la un post de televiziune. (A.M.)

Vizualizări: 2,358

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: