Pîrvulescu: Este greu să ajungem cu carierele cum erau în 2014

Președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, spune că guvernul știe foarte bine că nu se mai poate produce cărbunele necesar, tocmai de aceea a acceptat ca stocul de iarnă să fie la jumătatea anului trecut. “Nu știu de ce se face atâta tam-tam cu stocurile, când prin hotărâre de guvern au fost prevăzute stocuri la jumătatea anului trecut. S-a știut din start că nu se poate mai mult. Nu ai cum să faci stoc, atâta timp cât nu ai de unde să faci”, a spus Pîrvulescu la Tele3.

Liderul FNME susține că problema era gravă încă de acum câțiva ani, dar nu au fost luate măsurile necesare. “S-a recunoscut inclusiv de către guvernul României că nu se mai poate face un stoc de siguranță similar cu cel de acum un an. Dacă lumea era mai aplecată încă de acum trei ani asupra acestor probleme și nu le rostogolea, chiar de 4-5 ani, când deveniseră acute. Când nu rezolvi o problemă critică, cum devine ea peste trei ani? Ca să revenim la forma tehnologică a carierelor de acum câțiva ani, ne trebuie niște ani de excavare, zeci de milioane de metri cubi de steril. Este greu să ajungem cu carierele cum erau în 2014”, a mai spus Pîrvulescu.

Chiar dacă în ultimii ani au fost date niște hotărâri de guvern pentru expropriere, procedurile care urmează sunt de durată. “Cert este că durează foarte mult timp până când se pune în practică o astfel de hotărâre de guvern”, a spus președintele FNME.

Vizualizări: 1,756

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: