Angajaţii Minprest ar putea scăpa de concediere. În ce condiţii!

Cei 28 de salariați ai societăţii Minprest Serv Rovinari, care în acest moment sunt în preaviz, ar putea fi reintroduși în câmpul muncii la finalul celor 20 de zile. Conform directorului societăţii rovinărene, Gabriel Giorgi, CE Oltenia ar fi interesat să repună în funcţiune spălătoriile din subunități și în aceste condiţii ar avea nevoie de personal.

Este vorba de salariaţii Minprest cu contracte pe perioadă nedeterminată, pe care societatea a trebuit să-i concedieze pentru că nu avea bugetul necesar să le acopere salariile. Conform directorului Giorgi, numărul de salariaţi va rămâne aproape acelaşi ca în 2018, pentru că pe unele servicii s-a redus numărul salariaţilor, dar s-au și înfiinţat noi servicii. A dat un exemplu de la Termocentrala Turceni, unde vor pleca acasă câţiva lăcătuşi mecanici, dar vor fi recrutaţi schelari.

Salariații concediați sunt de pe mai multe servicii și se află în preaviz de circa o săptămână. Conducerea societăţii spune că s-a ivit o oportunitate și că este posibil ca la expirarea preavizului să fie reîncadrați pe alte posturi în cadrul societăţii. ”Am avut câteva discuţii cu reprezentanții CE Oltenia în urma cărora se încearcă să se găsească o soluție pentru bugetarea unei activități pe care a mai avut-o Minprest înainte, în speță spălătoria echipamentelor minerilor. În cazul în care se va ajunge la bugetarea acestui serviciu, se vor redistribui oamenii care sunt acum în preaviz, astfel încât să rămână în interiorul unităţii. Din discuţiile pe care le-am avut, în perioada de preaviz trebuie să se finalizeze această procedură”, a declarat Gabriel Giorgi, directorul Minprest Serv Rovinari.

Săptămâna de lucru, redusă pe anumite servicii

Pentru a se încadra în buget pe perioada în care salariaţii concediați se află în preaviz, personalul de pe serviciile unde prestau aceștia activitate va lucra la program redus. ”Ca să nu ne afecteze concedierea, care este individuală, am luat decizia ca, pe perioada preavizului, serviciile care sunt afectate de reducerile de personal să fie la program de lucru de 4 zile pe săptămână, astfel încât fiecare angajat, pe perioada de preaviz, să aibă câte o zi neplătită pe săptămână”, a explicat directorul Minsprest Serv Rovinari.

Vizualizări: 2,356

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: