Preşedintele FNME aşteaptă veşti de la Iohannis

Preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, speră ca preşedintele Klaus Iohannis să promulge în aceste zile legea prin care a fost modificat Codul Silvic. „Au trecut vreo 20 de zile, mai are 10 zile la dispoziţie să promulge legea sau să o întoarcă la Parlament. Eu sper să o promulge, pentru că ar fi un pas mare înainte pentru carierele miniere. Nu s-ar debloca pe loc utilajele, dar ar fi un pas mare înainte. Nu văd motive să respingă această lege, dar cine ştie unde duc luptele astea politice. Sper să nu aibă minerii şi energeticienii de suferit”, a spus Pîrvulescu.

Codul Silvic a fost modificat în parlament, astfel încât companiile de stat din minerit să poată defrişa suprafeţe de pădure fără compensare, adică fără a plăti împădurirea altor suprafeţe. PSD şi ALDE au susţinut acest proiect, PNL şi USR s-au opus, voturile celorlalte partide fiind împărţite.

Dan Vîlceanu a fost singurul liberal care a votat pentru modificarea Codului Silvic, dar a precizat că nu crede că modificările vor fi benefice pentru Complexul Energetic Oltenia. (A.A.)

Vizualizări: 1,800

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: