Achitare pentru Bucurescu şi Rămescu!

Au stat cateva saptamani în arest la domiciliu, au petrecut chiar şi 24 de ore în spatele gratiilor şi, cu toate acestea, au primit o achitare la acuzaţiile ce le sunt aduse, achitare menită să arate că dosarul nu a fost chiar ceea ce părea să fie, unul bazat pe probe solide. Sorin Bucurescu şi soţii Rămescu au fost achitaţi la Judecătoria Târgu Jiu pentru acuzaţiile de corupţie ce le erau aduse, o singură persoană inculpată în dosar, responsabila cu Urbanismul de la Primăria Slivileşti, primind o condamnare, şi aceea cu suspendare.

Judecătorul Claudiu Mărgulescu a avut nevoie de mai multe amânări pentru a da un verdict vinerea trecută în dosarul ce vizează modul în care soţii Rămescu au fost strămutaţi din zona Ştiucani şi despăgubiţi de fosta Societate Naţională a Lignitului Oltenia. Probele de la dosar nu au putut să îl determine pe şeful Secţiei Penale din cadrul Judecătoriei Târgu Jiu să pronunţe o condamnare fie ea şi cu suspendare pentru primarul Sorin Bucurescu sau pentru Mihai şi Maria Rămescu, aceştia declarându-se tot timpul nevinovaţi.

Peste un an de arest la domiciliu

Bucurescu a fost achitat pentru toate acuzaţiile, în dosarul în care a fost reţinut 24 de ore în data de 12 martie 2014, fiind apoi în arest la domiciliu până la 11 aprilie 2014. La fel şi soţii Rămescu.

Mihai și Maria Rămescu au fost acuzați că ar fi fost despăgubiți ilegal de către fosta SNLO cu suma de 680.000 de lei și terenuri la Motru pentru o proprietate, o construcție, pe care nu ar fi avut-o la Știucani. Acum instanța vine și spune că omul de afaceri a fost acuzat degeaba. „Achită inculpatul Rămescu Mihail, pentru (…) acuzaţiile de instigare la încălcarea atribuţiilor de serviciu (…) pentru (…) acuzaţia de instigare sub forma participaţiei improprii a referentului agricol să-şi încalce atribuţiile de serviciu prin înscrierea în registrul agricol a imobilului anexă gospodărească. (…) pentru acuzaţia de folosire a documentelor de atestare a proprietăţii, ştiind că sunt false”, arată instanţa, care menţionează că şi Rămescu a fost reţinut 24 de ore în arest şi a stat peste o lună în arest la domiciliu. Şi Maria Rămescu a fost achitată, aceasta fiind şi ea 24 de ore după gratii în acest dosar.

Condamnata

Singura persoană care a fost găsită vinovată în acest dosar este Alexandra Loghin, ea primind o condamnare cu suspendare pentru că a modificat de capul ei niște documente care puteau fi interpretate la un moment dat ca unele care, dacă ar fi fost corecte, ar fi făcut posibile infracțiunile de care erau acuzați ceilalți inculpați achitați. „Condamnă inculpata Loghin Alexandra la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru acuzaţia de eliberare a certificatului de atestare a edificării construcţiei în care a menţionat împrejurări necorespunzătoare adevărului. (...) condamnă aceeaşi inculpată la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru acuzaţia de instigare sub forma participaţiei improprii la fals intelectual”, arată instanţa, pedepsele fiind contopite şi suspendate de la executare.

Probele au fost insuficiente chiar și în cazul Alexandrei Loghin, magistratul de caz dispunând achitarea femeii pentru alte acuzații ce îi erau aduse și care, dacă erau probate, îi agravau acesteia situația penală. Instanţa a respins și cererea Complexului Energetic Oltenia de a fi despăgubit cu suma plătită cu ani în urmă soților Rămescu pentru a strămutarea familiei lor din zona Știucani.

bucurescu_si_functionara

Vizualizări: 203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: