Rovinari renunţă la 8 milioane de euro de teama corupţiei

Decizie surprinzătoare ieri în Consiliul Local Rovinari. Consilierii s-au opus aderării la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ADIA, prin care sunt accesate fonduri pentru reţele de alimentare cu apă şi canalizări. Motivul invocat de consilieri este acela că operatorul de apă-canal din Gorj, Aparegio, este implicat în dosare penale pentru fraudarea de fonduri europene şi nu vor să lucreze cu firma condusă acum de Traian Pătrăşcoiu până când DNA nu soluţionează dosarul. Pătrăşcoiu a plecat de la şedinţă furios, spun consilierii.

ADIA vrea să atragă în Gorj zeci de milioane de euro pe proiecte de canalizări şi alimentare cu apă pentru localităţile urbane cu mai mult de zece mii de locuitori. Partea oraşului Rovinari ar fi fost de opt milioane de euro, dacă în şedinţa de ieri s-ar fi aprobat un proiect de hotărâre pentru aderarea la ADIA. „Într-adevăr, în şedinţa Consiliului Local au apărut anumite discuţii din cauza unor suspiciuni. Oraşul Rovinari trebuia să adere la ADIA, cei de la Aparegio sunt implicaţi într-un proces cauzat de o suspiciune privind deturnarea fondurilor europene, iar consilierii noştri au manifestat o oarecare reticenţă privind această aderare. S-a votat împotrivă, însă le-am spus celor de la Aparegio că vom adera la ADIA dacă se vor rezolva favorabil pentru dumnealor problemele legate de justiţie”, a spus consilierul liberal Eugeniu Staicu.

Acesta spune că directorul Traian Pătrăşcoiu de la Aparegio a fost prezent la şedinţă. „Domnul director s-a supărat şi ne-a ameninţat că va ieşi în presă ca să spună se pierd fondurile europene din cauză că oraşul Rovinari nu aderă la ADIA. Dumnealor aveau nevoie de adeziunea noastră pentru a accesa alte fonduri, în condiţiile în care aveau adeziune şi de la Primăria Târgu Jiu, Primăria Motru, Primăria Tismana şi altele”, a spus Staicu. „Nu era vorba de cotizaţie pentru că era o sumă modică, 3000 de euro, iar Rovinariul ar fi beneficiat de 8 milioane de euro, însă am considerat că este bine să stăm deoparte până când Aparegio îşi clarifică problemele”, a mai spus consilierul liberal.

ASOCIERE

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „ADIA” are capital integral public, reprezentând aport al autorităţilor locale membre ale asociaţiei şi anume: municipiul Târgu-Jiu, Municipiul Motru, Oraşul Târgu-Cărbuneşti, Oraşul Bumbeşti-Jiu, Oraşul Ţicleni şi Consiliul Judeţean Gorj.

DSC_0056

Vizualizări: 226

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: