Plagiatul lui Ponta, examen pentru ministrul Curaj

Deputatul de Târgu Jiu, Victor Ponta, ar putea avea din nou probleme din cauza suspiciunilor de plagiat care au planat asupra sa mai ales în perioada în care a fost prim-ministru al României și fost candidat la Președinția României. Patru miniștri ai educației, aflați în subordinea sa la Guvern, au infirmat până acum acuzațiile respective, dar, odată cu plecarea PSD de la Palatul Victoria și cu protestele din stradă, unde a fost cerută o curățare a clasei politice, sunt reluate și discuțiile despre plagiatul pe care l-ar fi comis fostul premier în lucrarea sa de doctorat.

Jurnaliștii de la România Liberă l-au contactat pe Marian Popescu, președintele Comisiei de Etică din Universitatea București, care a menționat că soarta doctoratului lui Ponta depinde doar de o decizie pe care trebuie să o ia noul ministru al educației, Adrian Curaj.  “Dosarul lui Victor Ponta, care în acest moment este la Comisia de Etică din cadrul Ministerului Educației, trebuie reactivat. Nu mai e nevoie de nicio dezbatere pe marginea acestui subiect. Noul ministru al Educației trebuie să se pronunțe pe dosarul de plagiat pe care Universitatea București l-a întocmit. Apoi, Adrian Curaj – dacă va confirma raportul nostru - poate da dispoziția de retragere a titlului de doctor în cazul lui Victor Ponta", a spus Marian Popescu pentru cei de la România Liberă.

Sursa menționată apreciază și că o eventuală decizie a lui Adrian Curaj diferită de cele luate de Liviu Pop, Ecaterina Andronescu, Remus Pricopie și Sorin Câmpeanu ar putea avea consecințe dure față de Ponta. Fostul premier ar risca să își piardă calitatea de avocat, el intrând în Baroul București doar pe baza diplomei de doctor, nu pe bază de examen. În plus, titlul academic i-a fost de folos acestuia și pentru a deveni lector la o universitate privată la care a predat în perioada în care a fost deputat de Gorj și până la numirea sa ca ministru în Guvernul Boc. Funcțiile respective i-au asigurat lui Ponta venituri substanțiale, venituri care ar putea să îi fie imputate în cazul în care acuzațiile de plagiat vor fi dovedite de actualul ministru Adrian Curaj, anul trecut chiar fostul premier arătându-se dispus să renunțe la titlul de doctor în speranța că va pune capăt scandalului.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: