Planul de concediere de la CEO depinde de o decizie a ministerului

Procesul de concediere de la CE Oltenia pare să stea pe loc, administraţia anunţând sindicatele că decalează cu o lună disponibilizările. Astfel, 1 septembrie este noul termen pentru demararea procesului de concediere. Lipseşte şi hotărârea de guvern care reglementează acordarea veniturilor de completare pentru angajaţii care mai au doi ani până la pensie.
Administraţia a notificat Agenţia de Muncă Gorj că va concedia 2.000 de persoane, iar sindicatele au semnat pentru concedierea a maxim 500. Este vorba despre cei care îndeplinesc condiţiile de pensionare. Ei trebuie să primească, potrivit înţelegerii, pe lângă salariile compensatorii, şi venit de completare pentru doi ani. Banii trebuie aprobaţi de Guvern, iar proiectul nu este nici măcar în dezbatere publică.
În plus, concedierile se fac fără coordonarea unui director de resurse umane. După demisia Patriciei Pătraşcu de la Resurse Umane, locul a rămas liber, direcţia fiind coordonată de adjunctul Sorin Olaru.
Relevante în tabloul disponibilizărilor sunt şi declaraţiile dese ale liderilor Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO), care vorbesc de datorii, insolvenţă şi solicitări ale Consiliului de Supraveghere pentru creşterea numărului de concedieri. Directorul Ionel Ilie răspunde şi spune că face tot ce-i stă în putinţă pentru a evita insolvenţa.
Insolvenţa şi neplata salariilor şi a băncilor este prezisă de fostul director Laurenţiu Ciurel de la începutul anului. El a spus că în luna mai nu vor mai fi bani de salarii şi pentru achitarea ratelor la bănci. La 3 luni s-a anunţat un profit de 144 de milioane, s-au plătit şi salariile, şi băncile. El a revenit asupra afirmaţiei şi a declarat că în iunie nu vor mai fi bani de salarii şi bănci. Şi în iunie s-au plătit băncile şi salariile.

Vizualizări: 6,006

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: