Plăteşti impozitul, ai parcare!

Târgujienii care vor dori să obţină locuri în parcările de reşedinţă vor trebui să aibă plătite la zi toate taxele şi impozitele. Municipalitatea a luat această măsură, începând cu prima lună a anului în curs, în vederea recuperării restanţelor de la cei care figurează cu debite la bugetul local. O altă noutate adusă de Regulamentul de organizare şi funcţionare a parcărilor publice de reşedinţă vizează acordarea posibilităţii de montare a unor dispozitive anti-parcare de către proprietarii de autoturisme ce nu doresc să-şi găsească locurile ocupate.

Municipalitatea va acorda locuri în parcările de reşedinţă doar târgujienilor care nu figurează cu debite la bugetul local. Această măsură se va aplica începând cu luna ianuarie, fiind luată în vederea recuperării restanţelor la plata impozitelor şi taxelor locale. “Potrivit modificărilor aduse Regulamentului de organizare şi funcţionare a parcărilor publice de reşedinţă, solicitanţii locurilor de parcare vor trebui să-şi achite datoriile la bugetul local. La repartizarea locurilor vom solicita o listă cu situaţia de <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la Direcţia de Taxe şi Impozite Locale”, a declarat Toma Şaramăt, şeful Compartimentului Asociaţii de Proprietari din cadrul Primăriei Târgu Jiu. Tot prin regulament a fost înlocuită şi denumirea de “abonament de tip reşedinţă” cu “permis de parcare”. Aceste permise pot fi reînnoite până la data de 31 martie a anului următor, taxa ce trebuie plătită municipalităţii fiind de 10 lei/lună. Pentru a se evita nemulţumirile în cazul în care numărul de solicitanţi depăşeşte numărul locurilor de parcare amenajate, s-a dispus ca prioritate să aibă persoanele care au domiciliul în zona sistematizată şi au autoturism în proprietate, în ordinea vechimii dobândirii proprietăţii apartamentului.

Dispozitive anti-parcare

Târgujienii care vor să fie siguri că îşi vor găsi locul de parcare liber în permanenţă au posibilitatea sa-şi monteze dispozitive anti-parcare. “În vederea utilizării exclusive a parcării de către beneficiarului acesteia se pot monta dispozitive anti-parcare pe cheltuiala solicitantului cu acordul Direcţiei Tehnice a Primăriei, în funcţie de amplasamentul locului parcării”, a mai precizat Toma Şarămăt. La nivelul Primăriei Târgu Jiu, au fost înregistrate peste 7000 de solicitări pentru locurile în parcările de reşedinţă, însă mai mult de jumătate au fost deja onorate. Reprezentanţi municipalităţi spun că în acest an vor mai fi atribuite peste 1000 de locuri de parcare în diferite zone ale oraşului.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: