Plătit de CE Oltenia să stea acasă. „Ei își bat joc și eu le iau banii!”

Un sindicalist din cadrul CE Oltenia a stat, cumulat, aproape trei ani acasă, plătit de companie. Corneliu Gîrjoabă a primit „sume frumoase de bani”, după ce a fost dat afară din societate, iar instanța i-a dat câștig de cauză, unitatea fiind obligată să-i acorde drepturile băneşti de care a fost privat. Gîrjoabă a fost concediat de patru ori, ultima dată acum câteva săptămâni. Aproape fiecare manager al companiei l-a dat afară, începând cu Laurențiu Ciurel și finalizând cu Sorinel Boza.

Corneliu Gîrjoabă a fost dat afară din CE Oltenia, prima dată, la începutul anului 2013, când a fost suspendat timp de 1 an și 2 luni. Atunci era director de resurse umane la Termocentrala Turceni. I s-a imputat faptul că ar fi luat decizii în favoarea soției sale. „Cu tot cu concediu, am stat acasă 16 luni, pe o decizie a lui Ciurel, de suspendare a contractului, și am luat toate salariile pe care trebuia să le iau. Cu prime, cu bonuri, cu tot ce trebuie. Atunci m-au suspendat pentru faptul că aș fi acordat drepturi salariale soției pe o hotărâre de judecată definitivă și irevocabilă”, a explicat Corneliu Gîrjoabă.

„M-au lăsat oamenii să mă odihnesc”

A revenit la serviciu în martie 2014, după care în iunie 2015 a fost dat afară din nou, pe motiv că îndeplinea condițiile de pensionare. Fiind lider sindical, era protejat prin lege în fața disponibilizărilor, la acea vreme fiind în vigoare această prevedere legislativă. A revenit în companie la începutul lui 2016, după ce a stat în jur de 7-8 luni acasă. În septembrie anul trecut, Gîrjoabă a fost din nou dat afară, tot pe principiul că îndeplinea condițiile de pensionare. Iar a câștigat procesul, a fost reîncadrat în companie acum câteva săptămâni, iar după o jumătate de minut a fost din nou concediat. „Acum i-am contestat din nou. Recunosc că e un pic mai greu de data aceasta. Au un pic Codul Muncii de partea lor, numai că acest articol este contestat la Curtea Contituțională, este dosar din martie și sper că va da neconstituțional articolul 156. Spune că dacă ai pensie, contractul individual de muncă se întrerupe de drept. Bineînțeles că angajarea nu s-a făcut decât fictiv, nu aveau cum să mă angajeze și să mă dea afară într-un minut. Trebuia să treacă cel puțin o zi. Este a patra oară în care m-au lăsat oamenii să mă odihnesc”, a explicat Gîrjoabă.      

Gîrjoabă nu vrea să spună exact câţi bani a încasat în cei circa 3 ani cât a stat acasă pe banii companiei. A spus doar că este „o sumă foarte frumoasă”. „Este o bătaie de joc la adresa mea. Credeam că după plecarea lui Răuț și a lui Ciurel, aceasta va înceta. Dar, nu. Problema este că ei își bat joc și eu le iau banii”, a spus, amuzat, Corneliu Gîrjoabă. Sindicalistul explică că s-a săturat de procese, că vrea să plece din companie, dar în condiţiile legii. Vrea să-i fie aplicat același tratament ca în cazul foștilor săi colegi care au plecat acasă cu un sac de bani. L-a dat exemplu pe fostul director al Diviziei Energetice, Aurel Medințu, care a încasat 120 mii lei de la CE Oltenia la plecarea din unitate.

Vizualizări: 3,023

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: