PMP: Bilanţul minciunilor USL după un an de guvernare

Partidul Mişcarea Populară a întocmit bilanţul „realizărilor” guvernării USL, după un an de guvernare. Liderii PMP Gorj sancţionează actuala guvernare din cauză că „nu s-a investit, nu s-a construit, nu s-au făcut proiecte europene, nu s-a privatizat, nu s-a democratizat şi reformat statul, nu s-a finanţat cercetarea, nu s-au reformat învăţământul şi sănătatea, nu s-a intrat în Schengen. Singura certitudine: impozite mari pentru noi, privilegii mai mari pentru ei”.

Guvernarea USL a împlinit ieri un an, motiv pentru care liderii Partidului Mişcarea Populară Gorj au prezentat un bilanţ de activitate. „9 decembrie 2012-9 decembrie 2013, un an de minciuni Ponta-Antonescu. Anul 2013 este un an pierdut pentru România, guvernarea USL având un caracter haotic”, se arată într-un comunicat de presă semnat de către Daniela Grădinaru, preşedintele PMP Gorj.

Liderii partidului au pus cap la cap promisiunile USL din campaniile electorale şi „realizările” din primul an de guvernare. „Minciuni: nivel de trai mai bun; un milion de noi locuri de muncă; eliminarea risipei statului şi a privilegiilor politicienilor; privatizări de succes, investiţii, infrastructură şi învăţământ de calitate. Realitate: acciză de 50 bani/litru de combustibil; taxe pe stâlp, coteţe; impozit pe soţiile casnice; CAS pe chirii; mâncare mai scumpă (+103% cartofi, +32% carne, +30% ouă); gaze şi căldură mai scumpe cu 10%;  +36% la taxe şi impozite locale; amenzi mai mari cu 12,5%; 75.000 de şomeri în plus; bugetul Camerei Deputaţilor mărit cu 13 milioane lei; salarii mai mari cu 30% pentru primari; indemnizaţii de şedinţă uriaşe la companiile de stat (până la 3000 de euro); autostrăzi doar desenate cu pixul; rateurile Oltchim şi CFR Marfă; scăderea investiţiilor străine cu peste 30%; tăierea banilor de navetă a copiilor de la sate; reducerea finanţării per student, întârzieri în plata burselor”, se precizează în comunicatul PMP Gorj.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: