PMP cere arestarea autorilor OUG 114. Boza: Pe mine nu mă afectează

Președintele PMP, Eugen Tomac, a declarat luni, la Parlament, că într-o țară în care se respectă regulile de piață, cei care au elaborat OUG 114, adoptată de Guvern în iarna anului trecut, ar fi fost arestați.

„Cei care au elaborat ordonanța lăcomiei trebuiau arestați într-un stat în care se respectă regulile de piață, pentru că sunt niște criminali, pur și simplu alungă invetitorii și demolează orice speranță de bunăstare pentru români. Este incredibil ceea ce s-a întâmplat la sfârșitul anului trecut, pentru că nimeni nu vine să investească într-o țară în care înainte de Revelion sunt introduse taxe pe sub masă, fără să fie anunțate, fără a exista un impact bugetar calculat și așa mai departe. Deci într-o țară unde încălcarea și trădarea se pedepsește cu închisoarea, acești oameni ar fi fost arestați deja, pentru că lovitura este teribilă pentru economie”, a declarat Tomac.

Ordonanța pune o taxă de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie. Sorin Boza, președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, a spus într-un interviu pentru ziarul Bursa că nu este afectat de această taxă. “Pe mine nu mă afectează această ordonanţă. OUG 114 reprezintă o valoare incredibil de mică faţă de suma pe care o plătesc pentru certificatele de CO2. Pentru achiziţia acestor certificate de CO2, numai în 2018 trebuie să plătesc 1,4 miliarde lei, cu termen de conformare 30 aprilie 2019. Până atunci, trebuie să cumpăr certificate de această valoare, ceea ce reprezintă aproape 42% din totalul cifrei de afaceri. Astfel că efectele OUG sunt infime. Dacă voi fi nevoit să plătesc prin acest OUG o voi face, nu reprezintă un lucru care să mă afecteze foarte tare, ţinând cont că noi avem alte taxe mult mai mari, care efectiv ne omoară”, a fost mesajul lui Boza.

Vizualizări: 2,566

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: