Moșoiu: Insist să fiu chemat la poliție în acest dosar

Fostul primar din Drăguțești, Vasile Moșoiu, a fost surprins să afle din Pandurul că actualul primar Dumitru Popescu a anunțat că va sesiza poliția cu privire la faptul că din două ambulanțe ale primăriei au mai rămas doar carcasele. Moșoiu a spus că insistă să fie chemat la poliție în acest dosar, pentru a da declarații.

Primarul Popescu este cel care a spus presei că piesele din ambulanțe au dispărut. “Sunt două salvări care au fost donate primăriei acum câțiva ani buni. Eu le aveam parcate lângă sala de sport, puse una lângă alta. Fiind la biserică la Cârbești, mă plângeam oamenilor că mi-au furat motoarele cu cutiile de viteză cu tot, volan, roți. Au lăsat doar caroseria goală. Mi-a spus un om că lucrurile de la primărie nu mi-au fost furate, că le-a încărcat el la un consilier care i-a spus că i le-a vândut lui primăria. Și omul a spus că i le-a încărcat cu tractorul și i le-a dus lui. Eu i-am spus că noi nu am făcut așa ceva, nu am făcut licitație, nu avem voie să vindem”, a explicat primarul Ion Popescu.

Vasile Moșoiu spune că piesele au dispărut la începutul anului trecut, pe mandatul actualului primar. “Autoutilitarele au fost donate când eram eu primar. Voiam pe una să o transform în dric, iar pe cealaltă să o folosim ca ambulanță la meciurile de fotbal ale echipei. S-a întâmplat ce s-a întâmplat, mi-a fost încetat mandatul. Salvările erau pe terenul meu, lângă primărie, dar când am pierdut mandatul le-am dus la stadion. A venit primarul într-o jumătate de oră, să le mutăm la primărie și le-am mutat. Atâția ani cât au stat la mine nu a dispărut nimic, iar acum au rămas numai carcasele. Vă întreb eu, cum de nu merg camerele de luat vederi tocmai când se fură ceva, că au costat sute de milioane”, a spus Moșoiu, care ar fi auzit că piesele ar fi fost plătite de cel care le-a luat, iar poliția ar trebui să afle unde au ajuns banii.

Moșoiu a spus că nu este singurul caz în care camerele de supraveghere nu au funcționat taman când era vorba de un furt. Fostul primar speră ca dosarul să ajungă la un polițist integru, nu la un "Portocală de Gorj", cum i s-a mai întâmplat.

Nici Popescu, nici Moșoiu nu au dorit să spună cine este consilierul local la care ar fi ajuns motoarele mașinilor. Surse din comună susțin că este vorba de consilierul Bârsanu. Contactat telefonic, Bârsanu a spus din start că nu a furat nimic, deși întrebarea a fost dacă a luat respectivele motoare, eventual contra-cost. “V-a spus cineva că eu am furat motoare, de ce m-ați sunat pe mine? Dacă mă va acuza cineva, mă va chema procuratura, mă vor chema organele competente. Nu știu de ce m-ați sunat, cine v-a spus numele meu?”, a spus Bârsanu. “Sunteți cumva organ de anchetă, mă va întreba procuratura. Nu vă pune domnul primar să mă întrebați dacă sunt hoț. A lua înseamnă a fura, nu? Am văzut că a zis pe post”, a mai spus consilierul, convins fiind că facem jocurile primarului care ne-ar fi pus să îl sunăm.

În ciuda insistențelor noastre, Bârsanu a refuzat să spună dacă a luat sau nu motoarele. “Aia știu eu ce am făcut, dacă am făcut. D-abia aștept să mă cheme domnii de la Parchet. Dacă am vreo hârtie făcută în sensul ăsta, că eu le-am furat, eu voi da socoteală. Îmi pare rău că ați venit cu o chestie din asta răsuflată, că am furat eu motoarele. După anchetă, vă povestesc. Vă dau toate detaliile. Nu sunt un infractor și un borfaș de pe stradă, ca să fac prostii. De abia aștept să mă cheme domnii de la procuratură, dar vor fi nominalizat că sunt hoț. Dacă primarul consideră că am furat, face hârtie la Parchet și mă cheamă domnii. Adevărul se știe de doi ani și ceva, de când nu sunt motoarele acolo. Asta e gargară de dat la presă, că nu i-am votat eu nu știu ce acolo”, a mai spus Bârsanu.

Vizualizări: 2,606

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: