PNL Gorj: În primăria lui Cârciumaru sunt patru funcţionari certaţi cu legea

Consilierul municipal din partea PNL Gorj, Eduard Berca, a cerut ieri demisia primarului Florin Cârciumaru din fruntea instituţiei pe care o conduce, argumentând că nu gestionează în mod legal activitatea din cadrul primăriei şi tolerează patru şefi asupra cărora planează suspiciuni de corupţie. Printre aceştia, Eduard Berca i-a amintit pe Raul Chiriac, Teodora Ciobanu, Grigore Jianu şi Adina Andriţoiu.

Liberalul Eduard Berca a susţinut, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă că primarul Florin Cârciumaru ar trebui să demisioneze din fruntea primăriei pentru că a girat şi girează în continuare conducători asupra cărora planează suspiciuni de corupţie. ”Din punctul meu de vedere este foarte clar că în primăria Târgu Jiu există o problemă de sistem, nu este admisibil ca într-o astfel de instituţie să se constate că există atâtea persoane cu probleme penale şi cel responsabil, care este unul singur, primarul Florin Cârciumaru, să-ţi menţină această atitudine şi să nu ia măsuri în ceea ce-l priveşte, în primul rând, drept urmare eu îi cer public demisia. Deci, avem un oraş în care sunt patru sau cinci directori, şefi de instituţii din cadrul primăriei, asupra cărora planează suspiciuni de corupţie. Nu cred că există nicăieri în altă parte o situaţie ca la Târgu Jiu şi toate sunt girate de primarul Cârciumaru”, a spus Eduard Berca. Întrebat care sunt cei cinci directori în cauză, Eduard Berca a precizat că în primul rând este vorba de Florin Cîrciumaru, care săptămâna trecută a primit vizita DNA pentru lămuriri în două dosare în care este implicat. ”Primarul Cârciumaru a fost audiat, cercetat o zi întreagă de către o echipă a DNA. În 2013, Adina Andriţoiu, la Centrul Brâncuşi, a început prin acea exorcizare din punctul meu de vedere pe tema Brâncuşi, a continuat prin spălarea cu jet de apă a Porţii Sărutului, i-am cerut demisia şi nu s-a întâmplat. Avem un şef de Investiţii, Raul Chiriac, care este cercetat într-un dosar penal, avem un secretar, Grigore Jianu, asupra căruia planează suspiciuni de fraudă, avem o şefă, directoarea Direcţiei Sociale, Teodora Ciobanu, arestată. Toate aceste fapte au fost girate până în momentul de faţă de către Florin Cârciumaru”, a spus Eduard Berca.

REACŢIE

Primarul Florin Cârciumaru a avut ieri o ieşire nervoasă în momentul în care a fost întrebat despre situaţia directoarei de la Direcţia Socială, Teodora Ciobanu. Acesta nu a dorit să comenteze în niciun fel reţinerea acesteia declarând doar că instituţiile abilitate îşi vor face datoria. Cât despre solicitarea lui Eduard Berca, primarul Cârciumaru a spus că numai cei care l-au votat au dreptul să-i ceară demisia. ”Sincer nu mă aşteptam din partea lui Berca la o asemenea solicitare pentru că se considera un om politic, matur. Cei care sunt îndreptăţiţi sunt cetăţenii care mi-au dat votul de încredere atâţia ani la rând, numai ei pot să-mi ceară demisia“.  

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: