Ponta i-a minţit din nou pe mineri. Tomescu: Ne-a amăgit!

Premierul Victor Ponta a promis în luna septembrie, la Târgu Jiu, că până pe 15 octombrie va avea o discuţie cu liderii de sindicat din minerit şi energie, directorii din CE Oltenia şi parlamentari. Surpriză! Nu s-a ţinut de cuvânt! Sindicalistul Manu Tomescu de la Sindicatul Energia Rovinari, cel care i-a smuls promisiunea, spera să obţină nişte clarificări de la Victor Ponta la problemele CE Oltenia şi ale salariaţilor. Acesta este de părere că şi preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, are partea sa de vină pentru declinul complexului. "Călinoiu trebuia să-l închidă pe Ponta într-un birou, trebuia să-l dea cu capul de birou până făcea ceva pentru CE Oltenia", a spus sindicalistul.

Reporter: Premierul v-a promis la penultima vizită făcută la Gorj că va invita la discuţii sindicatele din minerit şi energie până în data de 15 octombrie pentru a dezbate problemele legate de CE Oltenia. S-a ţinut de cuvânt premierul?

Manu Tomescu: Din păcate nu s-a ţinut de promisiune. Dar, ce să te aştepţi de la politicienii noştri? Eu am fost singur acolo când mi-a promis, dar au fost de faţă o grămadă de pesedişti. A fost Călinoiu, a fost Cârciumaru, Maioreanu, Văcaru, deci au fost o grămadă când a promis. Chiar l-a întrebat pe Călinoiu dacă are o sală mai mare să poată să ne găzduiască pe toţi. Până la urmă eu cred că obiectivul mi l-am atins. Am vrut să atrag atenţia. Nu se vrea să se facă ceva pentru complex, dar eu datoria mea de luptător mi-am făcut-o. Am pierdut o bătălie, o să vină alta, o să fiu iar acolo pe capul lor, pentru că până la urmă vreau să atrag atenţia şi să prindă oamenii curaj, să-i întrebăm pe politicieni şi pe cei care ne conduc ce fac pe banii noştri. Îi aştept, o să mai vină după voturi pentru că o să le treacă mandatele şi voi fi acolo. Sper să prindă şi colegii mei din alte sindicate curaj.   

Rep.: Ce subiecte doreaţi să discutaţi cu primul ministru?

M.T.: Am avut la mine atunci declaraţiile lor, le-am căutat pe internet, începând din 2012 până acum. Atunci în programul de guvernare vorbea de o strategie energetică naţională în care noi, CE Oltenia, eram prima vioară. Voiam să îl întreb de ce nu a făcut-o sau unde a rămas cu strategia aceasta naţională. Avem declaraţiile lui Ciurel care zicea că nu are un cadru legislativ, că celelalte entităţi care produc energie verde, eoliană, se canibalizează între ele şi pe noi ne dezavantajează legile. Păi cine să-i facă cadru legal, nu Ponta al lui de s-a plimbat cu el de mânuţă toată ziua? A avut toate atuurile de partea lui. A fost prim-ministru, preşedinte de partid de guvernare, puteau să treacă orice lege. Aveam şi declaraţia lui Călinoiu, că nu vor fi daţi oameni afară. Voiam să-i confrunt pe ei, să-i pun faţă în faţă cu declaraţiile lor. Să-i întreb ce au de gând să facă mai departe. I-am mai propus atunci lui Ponta să dea o ordonanţă prin care să nu mai plătim taxa pe construcţii speciale şi din banii aceştia să ne achiziţionăm certificatele de carbon şi mi-a promis că se gândeşte la asta. 

Rep.: Consideraţi că aţi fost minţit?

M.T.: Amăgit aş spune. Mă deranjează dezinteresul lor. Nu-l văd vinovat pe Ponta cât îl văd pe Călinoiu. Şi nu doar pe Călinoiu ci şi pe parlamentarii de Gorj. Până la urmă noi i-am ales. Până la urmă Ponta se duce şi aranjează cu Olguţa să mai iasă o dată deputat. Sunt ai noştri locali care ar trebui să facă ceva. Dar nu vor. Mă deranjează letargia lor. Călinoiu trebuia să-l închidă pe Ponta într-un birou, trebuia să-l dea cu capul de birou până făcea ceva pentru CE Oltenia. Până la urmă sunt 15 mii de suflete şi familiile lor plus industria pe orizontală care vine legată de noi, de CEO. Eu am fost acolo, m-am făcut auzit, le-am dat la oameni curaj, data viitoare sper să fim măcar cinci şi tot aşa până îi trezesc pe toţi.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: