Plângere penală împotriva lui Ciurel pentru masa caldă

Fostul director al SNLO, Daniel Burlan, a depus o plângere penală împotriva directorului CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, sperând să aibă acelaşi tratament ca şi el, în sensul să fie cercetat pentru perioada în care a permis ca sportivii de la Minerul Motru să mănânce din mâncarea minerilor. Burlan spune că acest lucru se practica dintotdeauna şi s-a făcut şi în perioada Ciurel, dar că anchetatorii i-au spus că nu-l cercetează pentru că el a depus plângerea. Astfel, Burlan a hotărât să depună o plângere împotriva lui Ciurel pentru a vedea explicaţiile sale în faţa procurorilor.

Reporter: Este adevărat ca aţi făcut o plângere penală împotriva lui Laurenţiu Ciurel?

Daniel Burlan: Da. Am spus săptămâna trecută că voi face plângeri penale pentru ca şi dl Ciurel să fie cercetat pentru aceleaşi fapte pentru care dumnealui a făcut plângeri împotriva mea, pentru perioada în care aceleaşi fapte s-au făcut în timpul mandatului lui Laurenţiu Ciurel.

Rep.: În legătură cu ce este plângerea penală?

D.B.: Am făcut o plângere penală în legătură cu masa sportivilor. Dacă eu sunt cercetat pentru perioada ianuarie 2009 - mai 2012, să fie cercetat şi dl Ciurel pentru perioada octombrie 2012- aprilie 2013, perioadă în care sportivii de la Minerul Motru au beneficiat de masă în aceleaşi condiţii. Această practică, prin care sportivii au beneficiat de masă, a existat şi în perioada în care aceştia erau salariaţii noştri, cât şi după anul 2000, atunci când s-au înfiinţat cluburile sportive la care CNLO, SNLO şi mai apoi CEO au avut calitatea de membru fondator. Sportivii au beneficiat de masă cu mult înainte de a fi eu director general, cât şi după ce nu am mai fost director general, chiar şi în mandatul d-lui Ciurel.

Rep.: Ce aşteptaţi de la această plângere? Aţi spus într-un alt interviu că anchetatorul v-a spus că nu-l poate cerceta pe dl Ciurel pentru că dumnealui a depus plângerea.

D.B.: În primul rând sper ca dl Ciurel să beneficieze de acelaşi tratament ca al meu. Aşa este, atunci când am cerut explicaţii de ce dl Ciurel nu este cercetat, mi s-a răspuns că dumnealui a făcut plângerea penală. Acum că am făcut şi eu plângere penală, sper să nu se facă discriminare şi să fie cercetat în aceleaşi condiţii. Asta nu înseamnă că dl Ciurel este vinovat. Aşa cum am susţinut că eu sunt nevinovat, tot aşa susţin că dl Ciurel este nevinovat, dar să fie cercetat şi să se dea o soluţie. Şi tot aşa susţin ca şi celelalte persoane din acest dosar, directori de cariere, contabili şefi, administratori, sunt nevinovate, aceştia continuând o practică ce exista de la înfiinţarea mineritului si a cluburilor sportive, crezând ca prin calitatea de membru fondator al cluburilor, aceasta practică este permisă.

Rep.: Dar sportivii mai mănâncă şi acum pe banii CEO?

D.B.: Şi acum sportivii cluburilor la care CEO este membru fondator beneficiază de masă,  cluburile decontând direct masa, dar cu bani daţi tot de CEO.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: