Răuţ „fără direcţie“ comentează situaţia inculpatului Ciurel

Ion Răuţ, recent retrogradat din funcţie de la CE Oltenia, a comentat decizia administraţiei Ciurel de a desfiinţa Direcţia de pază, unde era director. Răuţ crede că direcţia sa avea rezultate bune şi că sunt interese din interiorul şi din afara companiei pentru desfiinţare. Acesta a susţinut la Radio Omega că o legătură are şi de licitaţia de 2 milioane de euro pentru paza de la CE Oltenia, care a fost anulată din motive nelămurite până acum. Dar, poate cea mai importantă declaraţie este cea care priveşte rămânerea lui Laurenţiu Ciurel în funcţia de director la CE Oltenia, deşi este trimis în judecată.

Reporter: V-au dat vreo explicaţie pentru decizia luată?

Ion Răuţ: Nu a existat nicio explicaţie. Spun clar că desfiinţarea direcţiei de pază s-a făcut din motive ştiute doar de membrii Directoratului şi a fost desfiinţată o entitate a CEO cu cea mai bună rată de progres în realizarea obiectivelor propuse de în ultimul an de zile.

Rep.: Care au fost motivele?

I.R.: Obiectivele propuse, acţiunile desfăşurate de direcţie, rezultatele care au fost obţinute, anumite interese şi din afara CEO care au fost deranjate de activitatea direcţiei, cauzele acestei desfiinţări, contextul şi chiar momentul ales, ţelurile urmărite de cei care au desfiinţat-o sunt subiecte care probabil vor ocupa spaţiul public în viitor.

O conexiune pe care o fac foarte repede şi cred că este în ordine cronologică inversă, una foarte clară, este legătura dintre desfiinţarea direcţiei de pază şi faptul că eu şi unul din colegii din direcţie nu am semnat raportul de anulare a procedurii de achiziţie a serviciilor de pază. Poate nu este singura conexiune, dar asta este limpede. Cred că am călcat pe un muşuroi de care nu ne dăm seama nici noi în momentul de faţă, cui i-am spart căsuţa.

Rep.: Cum a fost să lucraţi cu un manager cu multe probleme penale?

I.R.: Eu am avut o atitudine constantă, de vreo 10-11 ani, vis-a-vis de asemenea situaţii. Dacă în 2009 spuneam că un personaj de la vremea aia greşeşte că mai rămâne în funcţie odată ce a produs prejudicii unităţii în care era manager general, nu pot să-mi schimb acum opinia. Este aceeaşi opinie constantă. Sigur, personajul de care vă vorbesc, în martie 2009, şi-a dat demisia. Vom vedea ce se va întâmpla şi acum.

ion_raut

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: