PNL: Predoiu vine cu soluţiile pentru CE Oltenia

Liderii PNL Vasile Blaga şi Alina Gorghiu au anunţat că-l vor trimite pe Cătălin Predoiu, premier într-un viitor guvern al liberalilor, să discute cu sindicaliştii şi prestatorii din minerit şi energie. Reamintim că cei doi lideri ai partidului au promis o întâlnire cu sindicaliştii din CE Oltenia pe care au anulat-o cu două zile înainte, susţinând că nu se pricep la acest subiect. Din acest motiv, pe 19 noiembrie, Cătălin Predoiu şi alţi specialişti din PNL vin la Gorj să discute cu oamenii şi să prezinte câteva soluţii.

Primele soluţii au fost anunţate chiar de liderii locali, ei anunţând că vor face o comisie pentru a analiza situaţia CEO. Comisia nu a fost înfiinţată, dar Tudor Barbu şi Dan Vîlceanu spun că nu au renunţat la idee.

Au anunţat apoi o întâlnire între sindicalişti, prestatori din minerit şi Vasile Blaga şi Alina Gorghiu, pe care au anulat-o dintr-un motiv greu de înţeles. Şi Victor Ponta a promis în septembrie că pe 15 octombrie va face o întâlnire cu sindicaliştii şi a minţit. „Noi am avut o analiză cu sindicatele, la care aţi fost prezenţi (n.r. - octombrie 2014 la Rovinari), şi tocmai pentru că ne interesează problema acestui complex şi ne interesează situaţia întregii zone, dar mai ales a judeţului dvs., am decis să facem lucrurile aşa cum trebuie. Vineri are loc o reuniune a celor care conduc complexul cu toţi parlamentarii, iar pe 19 noiembrie comisia noastră de energie în frunte cu premierul desemnat Predoiu vor fi aici şi ne vor prezenta şi soluţiile pentru acest complex“.

Nu va mai fi întâlnire cu Blaga şi Gorghiu

Organizaţia judeţeană a comunicat faptul că întâlnirea liderilor cu sindicaliştii a fost amânată, fără să dea o dată la care va avea loc. Întrebaţi dacă se vor întoarce să vorbească cu sindicaliştii, Blaga a spus că: „Nici eu, nici doamna Gorghiu nu suntem specialişti în toate. Numai Ponta le ştie pe toate şi nu ştie nimic. De aia va răspunde premierul desemnat (n.r.- Cătălin Predoiu)“.

Alina Gorghiu a vorbit despre soluţii de nivel general, cum ar fi înlocuirea lui Laurenţiu Ciurel cu un manager profesionist. „Pornind de la premisa că falimentul CEO ar însemna o calamitate pentru Gorj şi pentru regiunea Olteniei am identificat câteva soluţii de ordin general, de la numirea unui management profesionist, pentru că domnul Ciurel nu este manager profesionist. Putem vorbi de o transparentizare a cheltuielilor şi de transparentizare a contractelor. Să vorbim de strategia energetică pentru că de 6 luni îl tot întrebăm pe Ponta ce e cu strategia energetică“, a spus aceasta. „Lucrurile nu seamănă de la un complex la altul. Dacă aici garantat se vor găsi soluţii, sunt şi zone în ţară mult mai dificile. La Hunedoara există o problemă grea“, a adăugat Blaga.

La întâlnirea din data de 19 noiembrie nu vor putea participa liderii tuturor federaţiilor din CE Oltenia. De exemplu, cei de la FNME au alegeri pe 19 noiembrie şi vor fi la Vîlcea. 

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: