Un liberal cere alegeri anticipate la Rovinari. Azi, un nou primar!

Consiliul Local Rovinari va desemna astăzi un alt consilier care să preia atribuţiile de primar, după ce Florin Ungureanu şi-a înregistrat ieri demisia. După decesul primarului din luna august, la conducerea primăriei au fost Laurenţiu Chivu, Claudiu Vodislav şi Florin Ungureanu, azi urmând să fie desemnat primarul cu numărul 5 din ultimele trei luni. Ca urmare a instabilităţii politice şi administrative, consilierul liberal Eugeniu Staicu crede că cea mai bună soluţie ar fi organizarea de alegeri anticipate.

Nimeni nu ştie să spună foarte clar de unde fereala de a conduce Primăria Rovinari. Fostul viceprimar Chivu şi-a dorit să conducă primăria, a comandat însă un audit, aşa că a rămas fără sprijinul politic al PPDD. Liberalii care au majoritate în consiliu l-au ales pe Claudiu Vodislav, dar lipsa lui de experienţă s-a văzut, astfel că a fost retras pe o funcţie interimară de viceprimar, iar atribuţiile de primar au fost preluate de Florin Ungureanu. Acesta a demisionat miercuri, după ce şefii PNL Gorj i-au umilit fratele, pe care l-au exclus abuziv din partid, pentru a numit pe altcineva la şefia Primăriei Drăguţeşti.

Staicu: „Nu spun de frică motivele demisiei”

Eugeniu Staicu, consilier local PNL la Rovinari consideră că adevăratele motive pentru care consilierii refuză să stea în fruntea primăriei sunt ţinute ascunse de frică. ”Toţi cei care s-au perindat până acum la conducerea primăriei nu vor să spună, de frică, adevăratele motive pentru care nu vor să rămână la conducerea primăriei. Cred că ei nu pot să răspundă unor comenzi politice, comenzile politice la ora actuală însemnând revenirea lui Chivu pe un post de administrator public la primărie şi de revenire a fostului consilier al primarului Filip, Iosu Benone, ca angajat la primărie. Se vor perinda mulţi consilieri până se va găsi unul care să facă aceste prostii”, a spus Eugeniu Staicu, consilier local PNL.

Florin Ungureanu a explicat ieri la un post de radio motivele demisiei, dar nu a fost foarte explicit. ”Mi-am depus demisia şi asta este situaţia. Este o problemă personală, nu este ceva care să aibă o legătură cu fratele meu. Eu am o mai mare responsabilitate decât crede cineva faţă de fratele şi faţă de întâmplările care au avut loc în ultimul timp. Eu am fost cel care în 2012, după ce Vasile Moşoiu a venit la mine şi mi-a propus ca fratele meu să fie viceprimar la Drăguţeşti, am fost primul care m-am dus acasă şi l-am încurajat pe fratele meu să accepte. După o îndelungă muncă pe care a avut-o fratele meu ca viceprimar, se trezea la 4 dimineaţa şi ajungea la 12 noaptea acasă fiindcă se ocupa şi de fermă, se vede că în final rezultatul este altul decât l-am crezut eu”, a spus Florin Ungureanu.

Din fraţi de cruce, duşmani de moarte

Lui Florin Ungureanu i se pare ciudat modul în care a evoluat relaţia dintre fratele Irinel şi fostul primar Vasile Moşoiu. Crede că la mijloc sunt şi alte interese. ”Am spus-o de la bun început să-i retragă sprijinul politic dacă are cea mai mică vină, ei au ajuns la concluzia că a adus o imagine proastă partidului, eu consider că acolo la primărie nu puteau să existe dispute pentru că, până să plece Moşoiu, ei erau fraţi de cruce şi după ce a plecat au devenit duşmani. Cred că la mijloc erau ceva interese”, mai spune Florin Ungureanu.

Acesta roagă organele abilitate ale statului să verifice modul în care s-a făcut branşarea stânei de oi, proprietatea familiei, la reţeaua de apă din Drăguţeşti, pentru că acuzele care li se aduc sunt nefondate. Ironic, Florin Ungureanu i-a mulţumit senatorului Barbu pentru încrederea acordată, mai ales că senatorul s-ar fi lăudat că sunt cel puţin o sută de persoane care ar vrea să-i ia locul la primăria Rovinari. ”În altă ordine de idei, îmi cer scuze faţă de rovinăreni şi trebuie să aibă încredere în mine în condiţiile în care eu niciodată nu am avut un interes propriu ca să mi se cuvină ceva. Eu am avut o creştere de tensiune în situaţia asta. L-am anunţat pe domnul Barbu atunci, după şedinţă, că în proporţie de 80% îmi voi da demisia şi dumnealui mi-a spus că sunt cel puţin o sută de persoane care vor să-mi ia locul şi i-am spus că mă bucur că sunt aceste persoane”, a declarat Florin Ungureanu.

Vizualizări: 209

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: