PNL trimite la Bucureşti lista cu parlamentarii retraşi

Liberalii gorjeni au trimis, la Bucureşti, lista aprobată în Biroul Politic Judeţean, chiar dacă în varianta iniţială este nominalizat Constantin Bobaru, primarul de la Bumbeşti Jiu, care şi-a anunţat retragerea. De pe lista la Senat s-a retras şi Rodica Ghimişi, spun surse din interiorul partidului. În ceea ce-l priveşte pe Marcel Romanescu acesta a rămas pe listă în ideea că liderii de la centru îl vor poziţiona pe un loc eligibil. În acest caz, la Bucureşti ajunge o listă cu persoane care nu doresc să intre în luptă.

  

PNL a trimis la Bucureşti o listă care nu este acceptată de unii dintre viitorii candidaţi! Dan Vîlceanu, liderul PNL Gorj, a declarat că va ţine cont de doleanţele celor nominalizaţi abia când se va întocmi o listă concretă. „Este o primă orientare, noi a trebuit să dăm o listă ca primă orientare. Am înţeles că domnul Bobaru nu doreşte să candideze, am luat act de decizia dumnealui şi va fi scos de pe listă, dar la Bucureşti noi trimitem lista asta ca primă orientare pentru că ea a fost votată în BPJ”, a declarat Dan Vîlceanu. Lista votată în BPJ a fost făcută la propunerea lui Dan Vîlceanu, iar o parte din cei de pe listă nu ştiau că se vor afla pe ea.

Romanescu mai speră

Vîlceanu spune că este posibil să fie schimbări în listă. Până acum, singurii cu şanse sunt el şi Severus Militaru, iar cu mult noroc Tudor Barbu. „Când vom trece la lista concretă vom ţine cont de fiecare doleanţă. Este posibil ca locurile să se schimbe, este posibil să mai apără şi alte persoane. Am primit şi propunerea Organizaţiei de Tineret, în persoana domnului Ionuţ Aldea. Dumnealui are 23 de ani, este şef de promoţie la UCB, vicepreşedinte al Ligii Studenţilor”, a precizat Vîlceanu.

Tot în ideea că se vor schimba locurile a rămas pe listă şi Marcel Romanescu. Acesta speră să obţină o poziţie mai avantajoasă în urma analizei de la nivel central. „Am decis să rămân pe listă sperând că cei din Biroul Permanent Naţional vor analiza foarte bine listele propuse. Eu sper ca cei de la nivel central să ţină cont şi de părerea mea şi de părerea primarilor. Aştept să văd ce va stabili centrul pentru că până la urmă este o propunere iniţială, n-are caracter definitiv. Biroul Permanent Naţional va fi cel care va definitiva această listă”, a declarat Marcel Romanescu.

Vizualizări: 2,119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: