Poarta Sărutului va fi iluminată în mov. Vezi de ce!

Poarta Sărutului din Parcul Central din municipiul Târgu Jiu, creaţie a sculptorului gorjean Constantin Brâncuşi, va fi iluminată joi seara în mov. Asociaţia Română de Oncologie „Sfânta Ana” vrea să marcheze în acest fel Ziua Mondială a Cancerului  Pancreatic, această formă de cancer fiind o boală frecventă în ultimii ani în Europa. Mai multe clădiri şi monumente din marile oraşe ale lumii vor fi iluminate în mov pentru a marca această zi.

Evenimentul va avea loc joi seara, iar lumina va fi aprinsă fie de o persoană care suferă de cancer pancreatic, fie de un aparţinător al unei persoane care a decedat din cauza acestei boli. Pe lângă iluminarea Porţii Sărutului în mov, vor mai avea loc şi alte manifestări prin care să fie adus un omagiu celor care au murit răpuşi de cancer pancreatic. „Pe lângă această iluminare arhitecturală noi aducem la Gorj o firmă din Cluj, o parte din sumă o achităm noi, o parte reprezintă sponsorizare, şi ne vor face un program impresionant. Noi am vrea ca 8 raze să plece către cer, cu fum alb şi mov, ca şi simbol al speranţei bolnavilor de cancer. Aceste raze se vor uni într-o floare care reprezintă un omagiu adus celor decedaţi de cancer pancreatic. Vom avea şi un cvartet de la Liceul de Muzică care va continua momentul. Undeva la 30 de minute va dura totul, vor fi voluntari ai asociaţiei, vor fi şi bolnavi, invităm pe toată lumea să vină la manifestarea noastră”, a declarat Bogdana Costoiu, reprezentant al Asociaţiei Române de Oncologie „Sfânta Ana”.

Printre cei care au decedat din cauza cancerului pancreatic se numără şi Vasile Antonie, fost consilier local la Târgu Jiu şi dascăl la Colegiul „Tudor Vladimirescu”.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: