Pod construit între Teleşti şi Brădiceni

Investiție extrem de importantă în comuna Telești. Autoritățile locale au demarat construcția unui pod care face legătura între comuna Telești și comuna Peștișani. Podul este important mai ales pentru zecile de copii din Telești care se duc la liceu la Peștișani și care erau nevoiți să treacă la vreme de îngheț peste o punte de lemn peste râul Tismana. Podul are o valoare de 1,3 milioane de lei și autoritățile speră să-l inaugureze odată cu începerea noului an școlar.

Autoritățile locale din comuna Telești spun că niciodată nu a mai fost pod în acea zonă decât în urmă cu 70 de ani, când locuitorii au construit unul din lemn. Accesul către satul Brădiceni al comunei Peștișani se făcea pe o punte de câțiva centimetri care devenise din ce în ce mai solicitată de către elevii care merg la liceul la Peștișani. ”Este vorba de un pod care face legătura între comuna Telești și comuna Peștișani, este un pod în toată regula. Nu a existat pod până în momentul de față, acum 70 de ani a fost un pod de lemn, l-au făcut străbunii noștri. Face legătura cu Peștișani prin satul Brădiceni, între Telești și Brădiceni. Are 44 de metri lungime”, a spus primarul Romulus Bîldea, primarul din Telești.
După finalizare, primarul vrea să introducă și un microbuz școlar care să preia copiii și să-i ducă la liceu la Peștișani. ”Este foarte greu pentru copii, nu există microbuz că nu are pe unde să treacă, iarna nu puteam deszăpezi, era o punte care avea câțiva centimetri pe care copiii treceau apa ca să meargă la liceu la Peștișani. Sunt copii în comuna Telești care nu au bani de navetă să vină la Târgu Jiu și, fiind mai aproape, se duceau la liceul din Peștișani. Noi intenționăm să introducem și un microbuz care să-i ducă pe copii la școală după ce va fi gata podul”, a mai spus primarul.
Lucrarea va fi făcută d o firmă din Slatina iar banii sunt pe ordonanța 28, anunță primarul care își dorește să inaugureze construcția în septembrie, la începutul anului școlar.

Vizualizări: 707

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: