Tarife mai mici la paza pădurilor proprietate privată

Ocolul Silvic Târgu Jiu va practica începând cu acest an tarife mai mici pentru paza și administrarea pădurilor ce aparțin persoanelor fizice de pe raza municipiului, dar și asociațiilor de proprietari. Șeful Direcției Silvice Gorj, Ovidiu Cârstoc, spune că de aceste tarife vor beneficia doar persoanele fizice sau asociațiile care au contracte de pază încheiate cu Ocolul Silvic Târgu Jiu.

Tarifele pentru prestări servicii silvice, pază și administrare au fost stabilite de către Garda Forestieră Râmnicu Vâlcea și vor fi aplicate și de către Ocolul Silvic Târgu Jiu. Tarifele au fost stabilite în funcție de suprafețele de pădure pe care le dețin proprietarii sau asociațiile de proprietari. Astfel, pentru o suprafață mai mare de 30 de hectare, tariful minim stabilit este de 70 lei de hectar pe an, iar pentru o suprafață mai mică de 30 de hectare, tariful maxim aprobat este de 126 lei, fără TVA. ”Ocolul Silvic Târgu Jiu are contracte de pază și prestări servicii încheiate cu persoane fizice și asociații de proprietari pe o suprafață de 8.850 de hectare. Tariful aprobat de Garda Forestieră Râmnicu Vâlcea pentru anul 2016 este de 84 de lei cu TVA pe hectar, pe an și se mai percepe 10 lei, un tarif de punere în valoare, de marcare, la solicitarea proprietarului”, a spus Ovidiu Cârstoc, șeful Direcției Silvice Gorj.
Potrivit conducerii Direcției Silvice Gorj, anul trecut tariful pentru paza și administrarea pădurilor a fost de 100 de lei, fără TVA. La nivelul județului Gorj sunt peste cinci asociații de proprietari de păduri, spune conducerea instituției.

Vizualizări: 2,682

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: