Pod dărâmat și construit de la zero. Circulația se desfășoară cu dificultate

Ministerul Dezvoltării a alocat primăriei Roșia de Amaradia din județul Gorj aproximativ 800.000 de lei pentru reconstruirea unui pod afectat de activitatea minieră din zonă. Autoritățile locale au solicitat sprijin financiar pentru că albia râului s-a colmatat și prezenta pericol.

Podul din comuna Roșia de Amaradia a fost dărâmat pentru a fi reconstruit. Asta a fost soluția găsită de constructor. ”Am dărâmat podul din cauza colmatărilor care s-au făcut acolo. Era un pod casetat și oamenii au povestit că se putea trece pe sub piciorul podului și cu camionul. Din cauza lucrărilor miniere de la Alunu, albia s-a colmatat și mai era culoar de scurgere 3 centimetri. Singura soluție a fost dărâmarea lui pentru decolmatare”, a povestit Liviu Cotojman, primarul din Roșia de Amaradia.

Primarul din localitate speră ca lucrările să fie finalizate în cel mai scurt timp, pentru că oricum circulația în zonă se desfășoară cu dificultate. ”Lucrările au început de aproximativ 5 luni și sperăm să le finalizăm până începe vremea rea. Noi zicem că în 2 săptămâni să fie gata. Circulația nu a fost oprită în zonă, dar se desfășoară cu dificultate. Putea să dureze mult mai mult, dar constructorul a venit cu o soluție inedită. S-a pus un tub care se folosește în special în zona de munte. În felul acesta a fost executat mai ușor și mai repede”, a mai spus Liviu Cotojman.

Vizualizări: 1,341

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: