Pod reabilitat în regim de urgenţă cu bani de la bugetul local

Autorităţile locale din comune Berleşti sunt în alertă după ce un pod a cedat din cauza vechimii şi a intemperiilor. Pentru că iarna bate la uşă şi nu mai este timp de proiecte pentru a obţine finanţare, primarul din comuna Berleşti a luat decizia să facă această lucrare cu bani de la bugetul local. Chiar dacă şi-ar fi dori aici un pod de metal, Maria Dumitrescu s-a văzut nevoită să facă tot unul din lemn ca şi până acum, în aşa fel în cât circulaţia pe drumul comunal Albeni-Colţeşti să nu fie întreruptă.

Podul respectiv se află la jumătatea drumului comunal 27 A Colţeşti-Albeni în punctul Mitrescu şi face legătura cu toate satele din Berleşti. Ultima dată a fost reabilitat în anul 2001, dar pentru că a fost făcut din lemn, din cauza intemperiilor structura a cedat, iar în acest moment se circulă pe un singur sens. Pentru că iarna bate la uşă, autorităţile locale din comuna Berleşti s-au văzut nevoite să intervină şi să reabiliteze acest drum cu bani de la bugetul local. „Acest pod este situat peste pârâul Gâlceasca. El a mai fost reabilitat în anul 2001, în primul meu mandat când am reuşit să aduc o structură metalică, de la un alt pod din Bustuchin, numai că s-a completat cu o suprastructură din lemn care din cauza intemperiilor s-a deteriorat. Am sperat tot timpul că pot să prind acest pod pe un program, dar am avut alte priorităţi, alte poduri care necesitau reabilitare imediată, iar acesta a rămas nefăcut. În momentul de faţă a cedat pentru că a trecut o maşină mai mare şi fiind şi fără fonduri, pentru că nu sunt bani, am decis să face tot o structură de lemn şi cred că în 2 săptămâni va fi refăcut, ca să dăm drumul la traficul rutier pe ambele părţi, mai ales că se apropie iarna“, a declarat primarul comunei Berlești, Maria Dumitraşcu.

Podul este reabilitat cu 1.000 de lei

Pentru că podul se află pe drumul comunal care traversează comune Berleşti şi face legătura cu toate satele, autorităţile locale nu au putut sta prea mult pe gânduri. „Acest pod este situat pe la jumătatea drumului comunal, iar acest drum face legătura cu drumul judeţean, cu drumul naţional şi leagă toate satele din Berleşti. Nu putem să tratăm această problemă cu indiferenţă, mai ales că vine iarna şi pe aici circulă cetăţenii care fac naveta. Trece microbuzul şcolar, pe aici trecem cu utilajele de deszăpezire pentru toate cele şapte sate ale comunei. L-am făcut cu bani de la bugetul local şi am cheltuit maxim 1.000 de lei . Am tăiat 20 de metri cubi de lemne din pădure şi am achitat motorină pentru tractoarele care ne-au ajutat şi pentru gater“, a mai spus Maria Dumitraşcu. 

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: