Pod scos din uz. Când sunt gata lucrările din Defileul Jiului

Lucrările din Defileul Jiului au intrat pe ultima sută de metri. Drumarii au anunţat că mai este de efectuat un pod peste Jiu, la intrare în Defileu. Lucrarea va fi gata până la sfârşitul lunii septembrie. Alte două obiective importante, tot în Defileul Jiului, vor fi gata abia anul viitor.

Este şantier la ieşire din oraşul Bumbeşti-Jiu. Acolo, constructorul lucrează la un pod nou peste Jiu. Cel care este folosit în prezent va fi scos din uz. „Este ultimul pod la care se lucrează. Podul de la Lainici şi parcarea, datorită unor lucrări complexe apărute în urma necesităţii creşterii siguranţei participanţilor la trafic, au fost scoase din contract. La intrare în Defileul Jiului, la ieşire din Bumbeşti-Jiu, este ultima lucrare, ultimul pod. Până la sfârşitul lunii septembrie va fi gata. Se va circula pe două sensuri. De la Târgu Jiu până la Petroşani, cu excepţia zonei Lainici, drumul este gata. Ne bucurăm, dar până atunci se circulă un pic mai greu. Zilnic supraveghem podurile. Podul vechi din Sadu îl vom mai folosi maximum două zile. Rămâne lucrare de artă, în amintirea celor care l-au construit”, a explicat Ion Tudor, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu.

Până la sfârşitul acestui an, reabilitarea Defileului Jiului va fi aproape gata. Va fi turnat asfalt în zonele unde mai este nevoie şi vor fi făcute marcajele rutiere. „Aveam mari probleme cu apa din drum. Au fost lucrări complexe pe Defileul Jiului. Am început să scoatem apa din drum pentru că distruge drumul. S-a alocat o perioadă mai lungă acestor lucrări până au fost finalizate toate podeţele din Defileul Jiului. S-a mai lucrat şi sub circulaţie de foarte multe ori, au fost şi perioade când am întrerupt circulaţie. Cu dăruire şi priceperea inginerilor români am reuşit aproape să finalizăm această lucrare”, a încheiat Tudor.

 Lucrări complexe

Mai rămân, pentru anul viitor, două lucrări complexe. Este vorba despre podul peste Jiu în apropiere de Motelul Lainici, ajuns acum în patrimoniul mănăstirii, şi extinderea parcării din apropierea lăcaşului de cult. În prezent, sunt 60 de locuri de parcare, iar, la anul, vor fi create circa 300 de locuri pentru maşini. Lucrările vor fi demarate abia după ce vor fi organizate licitaţiile.

Vizualizări: 1,783

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: