Ce ţine blocat proiectul de modernizare a Căii Eroilor

Proiectul de modernizare a Căii Eroilor bate pasul pe loc. Deşi a fost aprobată prima tranşă de bani pentru acest obiectiv, municipalitatea întârzie demararea lucrărilor. Senatorul Florin Cârciumaru susţine că în spatele acestei tărăgănări ar sta faptul că o companie privată care a anunţat că va lua parte la acest proiect este indecisă.

Compania CEZ a anunţat, în primăvară, că va ajuta cu 2 milioane de lei. Banii ar fi contravaloarea investiţiilor ce ţin de partea electrică pe tronsonul pe care vor fi realizate lucrările de modernizare. Primăria Târgu Jiu încă nu a bătut palma cu această companie, iar lucrările sunt blocate. „Eu ştiu că este programul aprobat. La Calea Eroilor, eu am înţeles că, între timp, chiar Primăria Târgu Jiu şi-a dorit să întârzie puţin, pentru că a apărut o ofertă de la CEZ pentru partea de iluminat. S-a mers pe această acceptare de ofertă, gândindu-se că suma respectivă o pot aloca pe acelaşi program pentru alte lucrări de pe Calea Eroilor”, a explicat senatorul Florin Cârciumaru.

Mai mult decât atât, în încercarea de a obţine toate avizele necesare, cei de la CEZ au ajuns la concluzia că îi va costa prea mult să facă modificările solicitate la reţelele electrice pe Axa Brâncuşi. „Lucrurile s-au încurcat undeva în dreptul CEZ, pentru că nu poate să ia toate avizele de la Cultură. CEZ s-a văzut în faţa unui proiect mult mai costisitor faţă de ce se gândiseră ei că oferă ca sumă. Să te duci la fiecare gospodărie să montezi pe interior tabloul electric şi tot ce se montează, practic îi costă mult mai mult şi aici ştiu că este încurcătura de nu se încep lucrările. Trebuie alergătură şi insistenţă”, a fost sfatul lui Cârciumaru pentru autorităţile locale.

Prima tranşă de bani de la Ministerul Dezvoltării pentru amenajarea Căii Eroilor este de două milioane de euro.

Vizualizări: 772

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: