Iluminat stradal „cu porţia” la Alimpeşti. Primar: L-am modernizat!

Cetăţenii comunei gorjene Alimpeşti beneficiază de un sistem de iluminat public modern. Vechile lămpi au fost înlocuite, însă „preţul” plătit de comunitate este scump. Pentru a amortiza costurile investiţiei, administraţia locală porneşte sistemul de iluminatul stradal doar câteva ore seara şi dimineaţa.

Circa 600 de lămpi LED au fost montate în urmă cu aproape doi ani în satele comunei Alimpeşti, fiind înlocuite astfel lămpile clasice. Vechiul sistem de iluminat public a fost modernizat în proporţie de 90%. Autorităţile locale spun că astfel s-au redus cheltuielile la curent. „Facturile erau înainte de 7.000-7.500 lei pe lună. La aceşti bani se mai adăugau şi cheltuielile cu mentenanţa, care ajungeau la 600-700 lei în fiecare lună. După modernizarea iluminatului stradal nocturn, facturile sunt de 3.000-3.500 lei. Din economia de circa 4.000 de lei, plus alţi 1.500 lei din bugetul local pe care îi acordăm lunar, plătim către firma care a pus lămpile LED”, a declarat Dan Floarea, primarul comunei Alimpeşti.

Pentru a se încadra în costurile cu achitarea noului sistem de iluminat, autorităţile locale din Alimpeşti au decis să pornească iluminatul stradal la program, pe timp de noapte. „Sistemul de iluminat nocturn îl avem, ca timp, seara 3 ore, dimineaţa 3 ore. Asta din cauza costurilor. Am venit cu ideea la începutul mandatului. Am cumpărat aparatură eficientă tip LED, apoi din banii care s-au scăzut la factură suntem în derularea plătirii unor rate. Plătim aparatura. O să reuşim la sfârşitul anului să achităm şi apoi, începând cu anul 2019, sper să avem iluminat toată noaptea”, a mai spus primarul comunei Alimpeşti.

Vizualizări: 532

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: