Poliţia comunitară riscă să fie desfiinţată

Susţinerea financiară a Poliţiei Comunitare ar putea fi în pericol dacă Guvernul nu va aloca bani pentru acestea. Primarii mai multor municipii din ţară anunţă desfiinţarea acestora dacă finanţarea nu va fi preluată de Guvern. În Târgu-Jiu, numărul angajaţilor Poliţiei Comunitare trece de 300.

Până la luarea unei decizii, primarii municipiilor din ţară aşteaptă un răspuns clar din partea Guvernului. Potrivit directorului Poliţiei Comunitare, Ion Tudor, în acest moment instituţia primeşte bani de la bugetul local dar şi sume ce provin din contractele pentru asigurarea pazei.

„Nu vor mai fi bani, nu va mai fi poliţie comunitară“

Şeful Poliţiei aminteşte despre celebra descentralizare, moment în care instituţia pe care o conduce va fi subordonată primăriei. Oricum, cel mai mare efectiv al Poliţiei Comunitare, circa 200 de persoane, sunt în slujba autorităţilor asigurând ordinea publică. „Dacă nu vor mai fi bani, nu va mai fi poliţie comunitară. Să vedem ce va fi“, a spus Tudor. Acesta a adăugat că lunar, primăria virează în contul Poliţiei suma de 3 miliarde de lei vechi.

Primarul municipiului, Florin Cârciumaru, a declarat că deocamdată desfiinţarea poliţiilor comunitare în cazul neasigurării finanţării este doar în stadiul de proiect şi nu se poate pronunţa cu privire la decizia pe care o va lua.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: