Poliţia şi Finanţele, „trimise“ în control la Clubul Energia

Preşedintele PDL Gorj, Dan Vîlceanu, a cerut ieri efectuarea unui control, aşa cum a fost cel de la Pandurii, la Clubul Energia, pentru a vedea cum s-au cheltuit banii daţi de Consiliul Judeţean. La Pandurii au fost nenumărate controale ale Poliţiei şi Finanţelor, însă Dan Vîlceanu se mulţumeşte cu un raport al şefilor de la Energia. Acesta a mai anunţat că PDL Gorj va ataca în Contencios - Administrativ hotărârea Consiliului Judeţean de asociere cu CS Pandurii, pe motiv că a trimis-o cu două zile înainte de şedinţă, când ar fi trebuit să fie transmisă înainte cu cinci zile. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, desemnat în Consiliul de Administraţie la Pandurii, Ciprian Florescu, nu se teme de ameninţarea pedeliştilor pe care-i acuză că fac opoziţie doar în presă.

PDL Gorj cere ca la Energia să se facă un control, aşa cum a fost la Pandurii. Consiliul Judeţean a intrat recent în Adunarea Generală a Acţionarilor de la Pandurii. Preşedintele Consiliului Judeţean Ion Călinoiu a declarat că va acorda anual 2 miliarde de lei vechi. „Suma a fost declarată simbolică, de 2 miliarde, dar din punctul nostru de vedere suma este una importantă pentru Spitalul Judeţean, pentru creare de locuri de muncă, investiţii neterminate prin localităţile judeţului sau pentru salariaţii din unele primării care nu au bani de salarii“, a declarat Vîlceanu.

Liderul PDL cere control la Energia. „Vă aduc aminte că la Clubul Energia, Consiliul Judeţean contribuie anul cu 10 miliarde de lei vechi. Cum au fost cheltuiţi banii la fotbal, baschet şi handbal rămâne un mister. La Consiliul Local Târgu Jiu a fost discutată înfiinţarea unui club nou, pentru că are datorii mari la bugetul de stat. De aceea astăzi solicit public un control şi la baschet şi handbal, aşa cum e la fotbal, cum au fost cheltuiţi banii, în principal banii de la Consiliul Judeţean Gorj şi voi face acest demers şi în Consiliul judeţean. Să vină cineva de la Energia să explice pe ce sau cheltuit 30 de miliarde în ultimi trei ani“. Pedeliştii atacă hotărârea CJ Gorj de asociere la Pandurii. „De aceea, vom ataca în contencios administrativ hotărârea Consiliului Judeţean de asociere la CS Pandurii. Acest proiect ne-a fost înmânat cu doar doză zile înainte de CJ, deşi potrivit legii trebuia înmânat cu minim 5 zile înainte de şedinţă“, a declarat Vîlceanu.

„Ce concluzie poţi trage când Consiliul Judeţean dă bani, Complexul Energetic dă bani şi totuşi auzi că are datorii la bugetul statului. Statul dă ţeapă la stat. E incredibil“.

Dan Vîlceanu, preşedinte PDL Gorj

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: