Politicienii gorjeni, departe de cele sfinte

Oamenii politici din Gorj se cred fără de păcat. Nu ţin post, se spovedesc rar, în schimb spun că sunt alături de familiile lor de Paşti. Dintre consilierii judeţeni chestionaţi de jurnalişti, liberalul Gheorghe Orzan pare mai aproape de Dumnezeu. Preşedinte Consiliului Judeţean Gorj Ion Călinoiu spune că „nu ţin post în această perioadă, întrucât îmi păstrez sufletul curat (!?)”. „Nu am păcate” spune şi consilierul Andrei Maioreanu.

Gheorghe Orzan, consilier judeţean PNL, este printre puţini politicienii care se spovedesc periodic. „Nu mă spovedesc numai de Paşti. Eu am un duhovnic la Mânăstirea Frăsinei şi mă spovedesc periodic. De fiecare dată simt că mă liniştesc sufleteşte. De Paşti, voi rămâne în Gorj alături de familia mea. Va veni şi fata mea de la Bucureşti, împreună cu prietenul ei, şi vom petrece împreună cu nişte prieteni. Vom lua Lumină de la Mănăstirea Polovragi”, a declarat Gheorghe Orzan.

Şi consilierul judeţean PDL, Gheorghe Grivei, se spovedeşte de Paşti chiar dacă nu ţine post. „Mă spovedesc de Paşti, dar nu ţin post. N-am minţit, n-am furat, dar în tinereţe mai suceam minţile la femei”, spune Grivei.

La rândul său, Andrei Maioreanu, consilier judeţean PSD, va petrece sărbătorile Pascale tot alături de familie. „Nu am un program deosebit de Paşti. Voi petrece sărbătorile alături de familie. Nu ţin post şi nu mă spovedesc în această perioadă. Nu am păcate şi am credinţa lui Dumnezeu în suflet”, a declarat Andrei Maioreanu.

Tot de aceeaşi părere este şi consilier judeţean PDL, Dan Vâlceanu. „Postul este o stare de spirit şi dacă nu ţii post aşa cum trebuie, mai bine să n-o faci. Dumnezeu nu te pedepseşte pentru ceea ce ai făcut, ci pentru binele pe care nu l-ai făcut, deşi puteai să-l faci. De Paşti, voi petrece alături de familia mea şi vom lua Lumină de la Lainici”, spune Dan Vâlceanu.

„Nu mai ţin post de foarte multă vreme”

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, va reveni pe meleagurile natale din Vâlcea, satul Goruneşti. „Până sâmbăta, dinaintea sărbătorilor Pascale, voi rămâne în Târgu Jiu alături de familia mea, iar de Paşti vom merge la Vâlcea. Vom lua Lumina Sfântă de la biserica din satul meu natal, Goruneşti.

Nu ţin post în această perioadă întrucât îmi păstrez sufletul curat”, a declarat Ion Călinoiu.

Nici vicepreşedintele Consiliului Judeţean nu posteşte în Săptămâna Patimilor. „Este o tradiţie ca de Crăciun şi de Paşti să ne petrecem sărbătorile în familie. Nu mai ţin post de foarte multă vreme. Nu fac păcate cu bunăvoinţă sau cu bună ştiinţă, dar s-ar putea ca într-o anumită conjunctură să mai greşesc. În orice caz, nu fac păcate care să nu poată fi iertate şi nu fac pe nimeni să sufere prin faptele mele”, spune Ciprian Florescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

Deşi nu posteşte, subprefectul Sorin Arjoca poartă credinţa în suflet. „Îmi voi petrece sărbătorile de Paşti împreună cu familia mea. De obicei, în Noaptea de Înviere mergem la Lainici. Nu ţin post, nu mă spovedesc. Am credinţa în suflet”, a declarat Sorin Arjoca.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: